U Prelogu u subotu predstavljanje i bučinog ulja-smaragda Međimurja

Uz očuvanje i predstavljanje međimurske gastronomije projektom se žele predstaviti proizvođači i OPG-ovi Međimurske županije koji proizvode međimurske prehrambene autohtone proizvode, prvenstveno se fokusirajući na proizvođače bučinog ulja.

Projektom Međimursko autohtono blago – Bučino ulje – smaragd Međimurja želi se prikazati, predstaviti i očuvati blagodati međimurskih prehrambenih autohtonih proizvoda, jela i specijaliteta. 

Tijekom odvijanja događaja biti će prikazan proces hladnog prešanja bučinog ulja te će se za članove udruge održati zanimljiva i korisna edukacija na temu nutritivnih vrijednosti bučinog ulja. Udruga se ponosi time što djeluje u Međimurju, destinaciji izvrsnosti i što je 2017. godine uspjela doprinijeti zaštiti Međimurskog mesa ‘z tiblice i ostvariti oznaku izvornosti i zemljopisnog podrijetla.

Na događaj su pozvani članovi udruge, ministrica poljoprivrede gospođa Marija Vučković, župan Međimurske županije gospodin Matija Posavec, gradonačelnica grada Čakovca gospođa Ljerka Cividini i gradonačelnik grada Preloga gospodin Ljubomir Kolarek.

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da nas posjetite i medijski popratite naš događaj.

Za prisustvovanje na događaju obvezna je važeća Covid potvrda.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE