U Prelogu se sutra održava Mali Gastro namijenjem budućim srednjoškolcima

Po prvi put u Međimurju održat će se Mali Gastro – događaj za osnovnoškolce i roditelje koji će pokazati zašto je zanimljivo i atraktivno obrazovati se za karijeru u turizmu i ugostiteljstvu.

Mali Gastro u Prelogu održat će se u četvrtak 26. svibnja od 12.00 do 13.30 sati na Trgu bana Jelečića – ispred Osnovne škole Prelog.

Srednja škola Prelog kao dio projekta ReCeZa – Regionalni Centar Zabok poziva osnovnoškolce da dođu upoznati školu i mogućnosti za razvoj karijere u turizmu i ugostiteljstvu. Ovaj događa je mjesto upoznavanja sa strukovnim zanimanjima te prilika za druženje i susret srednjoškolaca, osnovnoškolaca, nastavnika i roditelja.

Mali Gastro manifestacija je koju se već 18 godina organizira Srednja škola Zabok, a u sklopu projekta ReCeZa – Regionalni Centar Zabok koji je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda održat će se i u partnerskim školama na području Međimurske, Varaždinske i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Na prvom Malom Gastru u Međimurju učenici i nastavnici Srednje škole Prelog predstavit će programe turističko-hotelijerski komercijalist, konobar, kuhar, mesar, pekar, slastičar, pomoćni konobar te pomoćni kuhar i slastičar.

Učenici i nastavnici Srednje škole Prelog, partnerske škole CUT Zabok, svoja zanimanja predstavit će osnovnoškolcima i roditeljima kroz zabavan interaktivni program, degustacije i pokazne radionice te uzbudljiva natjecanja.

Predstavljajući praktična znanja, učenici će pokazati osnovnoškolcima pred kojima se nalazi izbor karijere zašto su turističko-ugostiteljske struke izvrstan odabir za razvoj vještina potrebnih za konkurentnost na tržištu rada.

Posjetitelji će moći uživati u radionici izrade finger fooda, kutku za osvježenje, radionici slastičarstva, radionici rezbarenja voća i povrća, pekarsko-mesarskoj radionici, kutku zdrave prehrane, interaktivnim igricama, degustacijama, glazbenim animacijama i druženju.

CUT Zabok – Regionalni centar kompetentnosti i događaji poput Malog Gastra daju izuzetan doprinos informiranju o strukovnom obrazovanju, poticanju izvrsnosti te razvoju obrazovnih programa za turističko ugostiteljske struke.

 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE