U Prelogu obilježen Hrvatski olimpijski dan

Prigodnim programom i vježbanjem, na Trgu Slobode u Prelogu, obilježen je, u petak 9. rujna, Hrvatski olimpijski dan.

U programu su sudjelovali mališani iz Dječjeg vrtića Fijolica iz Preloga, a u program organizacije, uz Dječji vrtić Fijolica, uključili su se i Grad Prelog, Zajednica sportskih udruga i saveza Međimurske županije te Turistička zajednica Grada Preloga. Sve su pozdravili Mato Kljajić, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske, koji je Dječjem vrtiću Fijolica, ispred Zajednice, poklonio bočice za vodu, majice te nogometne lopte i Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Grada Preloga.

Gradonačelnik Kolarek, predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki, zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan te Matija Strahija, predsjednik Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Fijolica, zajednički su poklonili Dječjem vrtiću Fijolica prijenosni razglas, koji će odgajateljice koristiti za sve svoje aktivnosti.

Svima je zahvalila ravnateljica Dječjeg vrtića Fijolica Kristina Posavec, a nakon uvodnog dijela svi su se uzvanici priključili vježbanju, koje je predvodio profesor kineziologije Vladimir Belić. Sokove, nakon vježbanja, za sve je osigurala Turistička zajednica Grada Preloga.

Hrvatski olimpijski dan poznat pod skraćenim nazivom HOD, posvećen datumu utemeljenja HOO-a, 10. rujna, danas je općeprihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.

Programom se jednako potiču pojedinci i skupine, sportske zajednice i udruge, škole i učilišta, vrtići, jedinice lokalne i područne samouprave, društva sportske rekreacije i drugi. Vanjska poveznica ove tradicionalne manifestacije proslave olimpizma je bijela majica “zastava  prijateljstva“. Naime, bijela podloga olimpijske zastave na kojoj je ucrtano pet krugova danas je općeprihvaćen olimpijski simbol univerzalnog fair playa, prijateljstva i mira.

Izvor: grad Prelog

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE