U Prelogu besplatan koncert uz 70. godina ansambla Lado

Lado u Prelogu

Publika u Prelogu ponovno će imati priliku gledati nastup najpoznatijeg folklornog ansambla u Hrvatskoj – Ansambla Lado. Dvosatnim programom „Neka sjaji sunce svima“, Ansambl LADO će se Prelogu predstaviti u subotu, 25. svibnja, s početkom u 20 sati, u Sportskoj dvorani Osnovne škole Prelog.

Ulaz na ovaj izuzetan događaj je besplatan, a sve posjetitelje očekuje uistinu prekrasan program čuvara hrvatske kulture i tradicije, Ansambla Lado.

U godini u kojoj obilježava 70. obljetnicu svog umjetničkog djelovanja Ansambl Lado je pripremio dvosatni program sastavljen od 16 plesnih i glazbenih brojeva i folklornih običaja Hrvata koji stoljećima žive u iseljeništvu. Samim nazivom programa žele se pozivati svi narodi, a osobito oni u zemljama koje nastanjuju Hrvati, na ljubav, mir, toleranciju, uvažavanje i građenje mostova između naroda i njihovih kultura.

U 70 godina postojanja, iza Ansambla LADO je više od 5000 nastupa u Hrvatskoj i diljem svijeta za koje su osvojili brojne nagrade i nailazili na nepodijeljeno oduševljenje publike i stručne kritike, koja ga redovito svrstava uz bok najboljih svjetskih folklornih skupina.

Pozivnica LADO 70

 

Ostavi komentar