U Prelog stiglo 300.000 eura za park na Jugu grada

Iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sitgla je lijepa vijest u Grad Prelog.

Gradu Prelogu odobreno je 350.000 eura za projekt uređenja Gradskog parka na južnom dijelu Preloga. U travnju 2022. godine prijavljen je projekt „Prelog GoGreen II – Gradski park Jug – faza I““ na Javni poziv za neposredno sufinanciranje provedbe mjera prilagodbe klimatskim promjenama u svrhu jačanja otpornosti urbanih sredina raspisan od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Projekt Prelog GoGreen II obuhvaća uređenje površine na k.č. br. 8090/181 k.o. Prelog predviđene kao dio gradskog parka Jug. Planirano je uređenje parka sa zelenom površinom – sadnja 467 sadnica autohtonog bilja, uređenje šetnica kroz novouređeni park kao i uređenje učionica na otvorenom sa 2 vrtne sjenice. Osim uređenja prostora parka projekt Prelog GoGreen II obuhvaća i radionice za djecu predškolske i školske dobi gdje će se djeci prezentirati važnost sadnje drveća i očuvanja biološke bioraznolikosti. Predviđeno trajanje projektnih aktivnosti je 24 mjeseci, a ukupna vrijednost projekta je 625.200,45 €.

Za provedbu aktivnosti projekta u proračunu za 2024. godinu planira se iznos od 300.000 eura, a sama realizacija aktivnosti će se provoditi u 2024. i 2025. godini.

-Nove su to sjajne vijesti za naš Prelog. Iako je bilo komentara kako ćemo u tom dijelu također pokrenuti stanogradnju te pogaziti obećanja o gradskom parku, to eto nije tako. Jedva čekam da krenemo i s uređenjem tog dijela našeg Preloga, istakao je gradonačelnik Kolarek. Radi se o prvoj fazi uređenja ovog dijela Preloga te se projekt odnosi na dio prostora prema prostoru Osnovne škole Prelog.

Izvor: grad Prelog

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE