U posljednja dva dana u Međimurju čak pet naleta na divljač i pse!

Na prometnicama diljem Međimurske županije u posljednjih 48 sati evidentirano je pet naleta na životinje te stoga pozivamo sve vozače na dodatan oprez.

Događaji su evidentirani su u prijepodnevnim i večernjim satima na prometnicama u Ivanovcu, Podbrestu, Vučetincu, kao i na prometnicama između Štefanca i Male Subotice te između Gardinovca i Dekanovca. U dva slučaja evidentirani su naleti na srneću divljač, dok su u tri slučaja evidentirani naleti na pse.

U cilju sprečavanja ovakvih i sličnih događaja, pozivamo vozače na dodatan oprez na prometnicama Međimurske županije, posebno u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima. Ujedno, potrebno je da prilagode brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti te da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti, ali isto tako i domaćih životinja.

Također, pozivamo vlasnike domaćih životinja na poduzimanje odgovarajućih mjera u cilju sprječavanja zadržavanja domaćih životinja na cesti bez nadzora. Napominjemo, da su vlasnici domaćih životinja dužni životinje držati pod nadzorom, odnosno držati ih u ograđenim dvorištima i poduzimati druge mjere da se njihove životinje bez nadzora ne zadržavaju na prometnicama. U slučaju naleta vozila na domaće životinje u pravilu su odgovorni vlasnici domaćih životinja, dok je sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, za neodgovorne vlasnike životinja propisna novčana kazna u iznosu od 30 eura, priopćila je PU međimurska.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE