9.5 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

U Podrumu Štrigova radi se punom parom, u tijeku berba sauvignona!

Podrum Štrigova početkom rujna krenuo je u berbu svog poznatog muškata otonela, a ovog tjedna nastavio je s berbom sauvignona u Železnoj Gori.

Grožđe je zdravo, a omjer šećera i kiselina je odličan.

– Dio beremo ručno, a dio strojno. Kad se parametri poslože i naš enolog digne paniku, odmah se kreće u berbu. Vrijeme je odlično za sauvignon jer se sada aroma ne gubi. Bere se u kašete i ide odmah u preradu, rekla nam je direktorica Podruma Štrigova Lela Lesjak-Bunjevčević u prisustvu voditeljice vinograda Anje Škvorc.

Lela Lesjak-Bunjevčević
Direktorica Podruma Štrigova Lela Lesjak-Bunjevčević

Cijeli članak donosimo u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koje od petka, 24. rujna, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.

Foto: Sanja Heric

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE