U Orehovici potpisani ugovori o sufinanciranju projekata udruga za 2020.

U svečanom ozračju u Općini Orehovica 10. lipnja u 09:00 sati upriličeno je potpisivanje ugovora o sufinanciranju projekata sa svim udrugama čiji je projekt prihvaćen na javnom pozivu korisnicima proračuna općine Orehovica za dostavu prijava za financijske potpore projektima i programima za 2020. godinu.

Odlukom načelnika Franje Bukala, Općina Orehovica sufinancira 12 projekta u ukupnom iznosu od 86.000 kn, a ugovore je predsjednicima udruga osobno načelnik osobno.

Svečanosti potpisivanja ugovora nazočili su načelnik općine i pročelnica JUO Mateja Topolko Drvoderić sa suradnicima. 

U prigodnoj riječi načelnik je zahvalio svim udrugama na učestvovanju u javnom pozivu te čestitao svim udrugama čiji su projekti prepoznati kao aktivnosti za opće javno dobro Općine Orehovica, te su prihvaćeni za sufinanciranje. Pri tom je istaknuo da Općina i u uvjetima ograničenja i problema uzrokovanih pandemijom COVID-19, nije značajnije smanjila sredstva za sufinanciranje projekata, jer je od planiranih 100.000 kn na početku godine dodijelila 86.000 kn tj. 86%., s tim da nekoliko projekata nisu zadovoljili uvjete javnog natječaja, te im nisu odobrena sredstva. 

U ime svih udruga načelniku i Općini Orehovica je zahvalio dugogodišnji aktivist u civilnom sektoru Željko Tomašić, istaknuvši da je Općina Orehovica dobar primjer ne samo u Međimurskoj županiji nego i šire na području brige za civilni sektor, te je zaključio da su projekti sami za sebe samo kap u društvenom životu Općine, ali sinergija svih udruga sa Općinom čini veliku rijeku demokracije, te posebno zahvalio na toj spoznaji od strane Općine Orehovica.

 

Ž.T.

Ostavi komentar