U Orehovici potpisani ugovori o dodjeli financijskih sredstava udrugama

orehovica
Potpisivanje ugovora

Na temelju provedenog javnog poziva za financiranje projekata i programa u 2020. godini, u utorak 10.06.2020. godine u Općinskoj vijećnici Općine Orehovica održano je potpisivanje Ugovora o izravnoj dodjeli financijskih sredstava udrugama/organizacijama civilnog društva za programe i projekte od interesa za Općinu Orehovica u 2020. godini.

Načelnik Franjo Bukal pozdravio je sve prisutne predstavnike udruga čiji su projekti prepoznati kao kvalitetno osmišljeni programi i za čije su im aktivnosti u 2020. godini odobrena financijska sredstva te je istaknuo da ove godine, zbog nastale situacije s korona virusom, sredstva za udruge su minimalno umanjena iz razloga jer se neki projekti neće moći u potpunosti provesti, odnosno ne u onoj mjeri kako su to neke udruge prvotno planirale.

Odobreni su projekti slijedećih udruga:

 – KUD FIJOLICA, Orehovica

 – NK CROATIA Orehovica

 – NK BUDUĆNOST Podbrest

 – LOVAČKO DRUŠTVO „PREPELICA“ MALA SUBOTICA

 – UDRUGA ŽENA „BREST“ Podbrest

 – UDRUGA ZRINSKA GARDA Čakovec

 – UDRUGA SLIJEPIH MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

 – DRUŠTVEO OSOBA S TJELESNIM INVALIDITETOM MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

 – UDRUGA „POMOĆ NEIZLIJEČIVIMA“

 – DRUŠTVO POTROŠAČA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

 – UDRUGA „SPORT ZA SVE“ Orehovica

U proračunu je planirano 100.000,00 kuna, no dodijeljena su sredstva u ukupnom iznosu od 86.000 kn, za 12 projekata, za 11 udruga.

Nakon sklapanja ugovora, načelnik je još jednom čestitao svim prisutnim predstavnicima udruga te im zaželio uspješan rad u 2020. godini.

Udruge su zahvalile na dodijeljenim sredstvima te ukazale kako im u ovo vrijeme svaka potpora mnogo znači kako bi mogle nesmetano funkcionirati, a posebno su zahvalne što nismo odustali od financiranja njihovih projekata te obustavili javni poziv za financijske potpore projektima i programima za 2020. godinu.

Udruge su prema ugovoru o izravnoj dodjeli sredstava za projekte obvezne predati opisni i financijski izvještaj projekta mjesec dana nakon provedene aktivnosti, a najkasnije do 30.01.2021.godine.

Ostavi komentar