U nedjelju samo jedna pozitivna osoba od 309 testiranih

Ilustracija; Cijepljenje protiv covida

Tijekom nedjelje u Međimurju testirano 309 osoba od čega je pozitivna jedna osoba.

Kako bi se zadržala povoljna epidemiološka situacija, pozivaju se svi oni koji se žele cijepiti da to mogu učiniti bez prethodne najave svaki radni dan od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 13 do 18 sati u Županijskoj bolnici Čakovec.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata PCR metodom obrađeno je 9 uzoraka i 300 testiranja Ag testovima, od čega je evidentiran 1 pozitivan nalaz na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata nema oporavljenih osoba, pa je broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan 14.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 10 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus, od čega 1 hospitalizirani pacijent u protekla 24 sata. Nema otpuštenih pacijenata ni preminulih osoba.

Epidemiološka situacija u Međimurskoj županiji je povoljna te je 7-dnevna incidencija na današnji dan 8 pozitivnih na 100 000 stanovnika, a 14-dnevna incidencija iznosi 21. U proteklih sedam dana PCR metodom je testirano 407 osoba i evidentirano je 9 pozitivnih osoba što je postotak 2,21% pozitivnih u odnosu na broj testiranja.

 

Ostavi komentar