0.6 C
Čakovec
Utorak, 5 prosinca, 2023

U nedjelju poučna kazališna predstava “Ja (ne) pričam” u Centru za kulturu „Rudar“

Kazališna družina Pinklec gostuje u Centru za kulturu „Rudar“ ovog tjedna, donoseći sa sobom predstavu “Ja (ne) pričam”.

Ova poučna predstava, koja će se održati u nedjelju, 21. svibnja u 17 sati, ističe važnost prijateljstva, tolerancije i međusobnog uvažavanja kod djece. Predstava kombinira elemente komedije i ozbiljnosti.

Cijena ulaznice za predstavu iznosi 4,00 eura, a svako dijete i pratnja dobit će besplatan primjerak knjige “Beli i črni rudari”, monografije o rudarstvu ugljena i nafte na širem području Murskog Središća. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni ili putem internetske stranice Centra za kulturu „Rudar“ na poveznici.

U nastavku donosimo informacije o predstavi:

O PREDSTAVI:

Kazališna družina PINKLEC, Centar za kulturu Čakovec

JA (NE) PRIČAM

Redatelj: Romano Bogdan

Tekst: Ivona Marciuš

Scenografija i lutke: Mario Jakšić

Glazba: Dokleja Davor, Aleksandar Filo i Ena Jagec

Igraju: Aleksandar Filo, Ena Jagec, Davor Dokleja

Usamljeni dječak Luka hoda ulicom, šetajući svog psa, jer nitko od prijatelja iz razreda koje je pozvao nije došao na njegov rođendan. Luka je jako povučen i ne zna kako se sklapaju prijateljstva niti razgovara u društvu. Svi mu se smiju jer uvijek samo šuti, a i ako kaže nešto, to bude potpuno krivo ili blesavo. Njegov jedini prijatelj je pas kojemu priča sve što mu se događa i što ga muči- najviše to što ne zna kako bi komunicirao s vršnjacima, tužan što mu pas ne može odgovoriti i pričati s njim. Odjednom, pas ga povuče u jednu napuštenu kuću. Dječak se ne može oduprijeti i ulazi u kuću u kojoj se nalaze mačka i pas, prijatelji njegovog psa. Tada njegov pas progovori i družina ga dočeka kao svog najboljeg prijatelja. Tu počinje priča o njihovom prijateljstvu u kojem ga životinjska družina uči kako da se približi svojim vršnjacima.

Kroz lutkarsko-igrane etide, stvorit ćemo priču o neprilagođenom, povučenom dječaku kojeg će dva psa i jedna mačka naučiti kako da prevlada svoj strah od pričanja i stekne prijatelje. Spoj komičnog i ozbiljnog, realnog, spojiti će se u suigri glumaca i lutkarskih elemenata, obraćajući se djeci kroz igru u čijoj srži se nalazi važna poruka o odrastanju, prihvaćanju i prijateljstvu.

 

Izvor i foto: Grad Mursko Središće

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE