U Murs Ekom dopremljen stroj za drobljenje granja

Grad Mursko Središće je s općinama Vratišinec, Selnica i Sveti Martin na Muri godine 2018. kupio komunalno poduzeće Murs – Ekom i svake godine unaprjeđivao opremu i ponudu komunalnog poduzeća.

Grad Mursko Središće ima 85% vlasništva, dok su okolne općine u vlasništvu od 5%. Smatra se da je već do sada višestruko povećana vrijednost poduzeća, a jedna od metoda stalnog podizanja ekološkog standarda je apliciranje i provođenje projekata financiranih iz fondova Europske unije.

Grad Mursko Središće je tako sanirao odlagalište otpada Hrastinka, trenutno se provodi projekt aglomeracije s pročistačem, što će trajno riješiti problem otpadnih voda, a i samo komunalno poduzeće je već u provođenju dva velika projekta.

Jedan od njih je „Izgradnja i opremanje kompostane Mursko Središće” pod
referentnim brojem KK.06.3.1.15.0003. U sklopu tog projekta tvrtka Murs Ekom nabavila
je stroj za drobljenje biorazgradivog otpada, a u utorak, 13. srpnja napravljena je
primopredaja stroja. Stroj je isporučila tvrtka TEHNIX d.o.o. iz Donjeg Kraljevstva, a
vrijednost je 739.000,00 kn + PDV.

Stroj za drobljenje biootpada koristit će se za drobljenje sakupljanog biootpada u smeđim kantama, te drobljenje sakupljenog granja.

Primopredaji stroja prisustvovali su potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Mursko Središće Dragutin Stojko, načelnik Općine Vratišinec Mihael Grbavec, direktor tvrtke Murs Ekom Josip Sršan i zamjenik predsjednika kompanije Tehnix Željko Horvat. Gradonačelnik Dražen Srpak je zbog sastanka s predsjednikom Vlade u Čakovcu bio spriječen prisustvovati. (GMS)

Ostavi komentar