U Murkom Središću više ne piju mošt, slade se mladim vinom

martinje ms
Na Marinje stigla i Gordana Lipšinić, gradonačelnica Ozlja s dvije članice Katarine Zrinske u društvu s gradonačelnikom Draženom Srpakom i suprugom Ružicom

U Murkom Središću više ne piju mošt, već se  slade  mladim vinom. Tamo su malo uranili s krštenjem mošta i to obavili u petak navečer. Tako da se u ostataku vikenda mogu sladiti mladim vinom. Ceremoniju krštenja mošta obavili su Martin Nedeljko i “biskup” Vladimir Kovačić.  Tradicionalna proslava održana je  u Gradskom parku na otvorenom na kojoj su se okupili  brojni građani, a zabavljao ih je Tamburaški sastav Gospoda.

Proslavu Martinja organizirali su Grad Mursko Središće i Turistička zajednica grada.

Slasne kolače i ukusne kobasice pripremale su vrijedne članice Društva žena Mursko Središće, a građani su nakon krštenja mošta degustirali mlada vina brojnih vinara iz međimurskih krajeva. Kuhalo se je vino i čaj, a pekli su se i kesteni te su u svemu tome građani mogli besplatno uživati.

Ove godine Martinje u Gradu rudara posjetile su i Gordana Lipšinić, gradonačelnica Grada Ozlja te dvije članice KUD-a „Katarina Zrinski“ iz Ozlja koje su pripremile ukusne štrudle od jabuke, višanja i sira.

 

 

 

Ostavi komentar