29.5 C
Čakovec
Subota, 2 rujna, 2023

U Donju Dubravu stiže rekordan broj folkloraša

U organizaciji Zajednice HKUUMZ i KUD-a Seljačka sloga Donja Dubrava, 29. i 30. travnja 2023. godine održat će se 22. Smotra međimurskog folklora i 16. Smotra koreografiranog folklora.

Na županijskim smotrama će u dva dana sudjelovati više od sedamsto međimurskih folkloraša, čije će nastupe pratiti prosudbena komisija Hrvatskog sabora kulture u sastavu Ivan Ivančan i Tibor Bün. Najbolji KUD-ovi će predstavljati Međimursku županiju na nastupima diljem Hrvatske, a Smotre su uvrštene i u program obilježavanja 30 godina Međimurske županije.

Program započinje svečanim otvorenjem u dvorištu doma kulture Zalan u subotu 29. travnja s početkom u 15 i 30 sati, a nastavlja se nastupima sudionika u školskoj dvorani OŠ-e Donja Dubrava u 16 i 30 sati.

U subotu će se komisiji i publici predstaviti KUD-ovi iz Selnice, Orehovice, Donje Dubrave, Male Subotice, Vratišinca, Donjeg Kraljevca, Žiškovca Nedelišća, Goričana, Mihovljana te gosti iz Bjelovara.

U nedjelju, 30. travnja, u školskoj dvorani, također u 16 i 30 sati, nastupaju Zasadbreg, Donji Vidovec, Belica i Veseli Međimurci te gosti iz Pleternice, Bresta Pokupskog i Legrada.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE