U derbiju kola na otvorenju proljetne sezone Varteks pokleknuo u Nedelišću

Proljetni dio nastavka u prvenstvu 4 HNL Čakovec – Varaždin na Tratama su otvorili Nedelišće i Varteks. Derbi kola odigran je pred više od 700 gledatelja uglavnom White Sonesa koji su slavili 29. rođendan. 

Nažalost neće ga pamtiti po dobrom jer je Varteks poražen 2:0. Moglo je biti i drugačije da je Šoštarić u 23. minuti bolje reagirao. Naime, u jednoj kontri lopta je došla do Karića koji je probio po lijevoj strani, ušao u šesnaesterac, zavrnuo paralelu na Šoštarića koji s nekih sedam metara puca preko grede.

I kako to obično biva protivnik svoju prigodu ne propušta. U jednom napadu Nedelišća lopta pogađa u ruku igrača Varteksa i sudac Nikola Jelić pokazuje na bijelu točku. U 36. minuti siguran izvođač je trener/igrač Dejan Slunjski. Varteks se mogao vratiti u igru u 43. minuti kada pokušaj Šoštarića spriječava vratar Kocijan koji izlaazi na dvadesetak metara od vratiju i prsima odnosi loptu.

Kad se očekivao kraj poluvremena domaćinje povećao svoje vodstvo. U 45. minuti nakon ubačaja iz kornera najviši je Nino Pintarić koji glavom pod gredu pogađa za 2:0.
U drugom dijelu opet je u prilici omaleni napadač Varteksa Šoštarić, a ovaj puta mu se u 55. minuti ispriječila vratnica. Do kraja utakmice bez nekih prigoda s obje strane i bodovi zasluženo ostaju u Nedelišću. (id)

4 HNL Čakovec – Varaždin 16. kolo

Subota 9. ožujka, 15 sati:
Nedelišće – Varteks 2:0 , Podravina – Dubravka Zagorac 3:1
Nedjelja 10. ožujka, 15 sati:

Sloga – Novi Marof ( 10 sati ), Dinamo – Polet, Međimurec – Mladost Komet, Bednja – Rudar, Nedeljanec – Pušćine, Jalžabet – Omladinac

Ostavi komentar