U centru Čakovca održana akcija Manje oružja, manje tragedija

Grad Čakovec šalje priopćenje za medije koje u nastavku u cijelosti objavljujemo. 

U ponedjeljak je na čakovečkom Trgu Republike održana akcija Policijske uprave međimurske „Manje oružja, manje tragedija“. U cilju podizanja razine sigurnosti i povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti građana, policijski službenici PP Čakovec akciju su proveli s naglaskom na dragovoljnu predaju oružja i eksplozivnih naprava. 

Prema zadnjem istraživanju, procijenjeno je da se u posjedu građana EU nalazi 35 milijuna komada ilegalnog vatrenog oružja, a od toga 186.000 komada u posjedu građana Hrvatske. Dragovoljnom predajom ilegalnog oružja policiji, građani doprinose smanjenju opasnosti od kriminala pa je Ministarstvo unutarnjih poslova 2007. godine započelo s provođenjem kampanje „Manje oružja, manje tragedija“.

Sufinanciranjem Kampanje sredstvima Fonda za unutarnju sigurnost, Europska komisija i Vijeće Europe podržavaju dragovoljnu predaju i prikupljanje nezakonitog vatrenog oružja, uništavanje viškova oružja i streljiva i na taj način pomažu u borbi protiv nasilja, organiziranog kriminala i terorizma. 

Akciju su dolaskom na promotivni štand PU međimurske, u ponedjeljak podržali i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i njegov zamjenik Zoran Vidović

 

Ostavi komentar