U Čakovec dolazi tisuću karatista iz 15-tak država

press 1
Najava karate turnira u Čakovcu

Do početka jednog od najjačih karate turnira u Hrvatskoj, ali i regiji, Međimurje Opena 2019. ostalo je još četiri dana, a organizatori iz Karate kluba Globus kažu da će biti još masovniji nego prošle godine.

 -Očekujemo dolazak više od 1000 natjecatelja iz 15-tak država svijeta, 60-tak hrvatskih i isto toliko stranih klubova, rekao je na današnjoj konferenciji za medije predsjednik KK Globus Mladen Vizinger.

Turnir će biti održan u svim uzrasnim kategorijama, od cicibana pa do seniora i veterana, a pravdu će dijeliti 60 međunarodnih sudaca. Govoreći o povijesti najjačeg jednodnevnog hrvatskog turnira, Vizinger je kazao kako je sve počelo 1997. godine na inicijativu trenera Vlade Bošnjaka.

 – Kroz godine turnir je rastao i postao najmasovniji sportski događaj koji se kontinuirano održava u Međimurju, poručio je i dodao kako su svi turnir bili održani u dvorani Graditeljske škole koja polako postaje premala.

Većinu posla oko organizacije turnira odrađuju volonteri – roditelji, članovi, simpatizeri i prijatelji kluba bez kojih ovako veliki događaj ne bi mogao uspjeti, izjavio je Vizinger te se zahvalio Gradu Čakovcu, Međimurskoj županiji, sponzorima i donatorima.

Trener Dejan Slukić smatra da osim što su Globusovci dobri organizatori očito su i dobri domaćini jer je većina, i to preko 600 natjecatelja stranaca, a činjenica da se redovito vraćaju govori da su zadovoljni s onime što im se pruži u Čakovcu.

 – Ove godine imamo još jedan dodatni izazov jer je ovaj turnir jedan od četiri izborna turnira za Svjetsko prvenstvo u Čileu, naglasio je Slukić.

Čakovec je tako svrstan uz bok Zagrebu, Rijeku i Budimpeštu, što je veliko priznanje za turnir.

 – Mi imamo osmero kadeta na subotnjem turniru koji će usprkos radu na turniru morati biti spremni i za natjecanje. Moram ih pohvaliti jer su se pripremali cijelo ljeto, trenirali su svaki dan, a na pripremama i do tri puta dnevno te se nadamo da će uspjeti izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo, rekao je.

Dodao je kako je turnir dobro prilika za promociju karatea, koji će od sljedeće godine biti i olimpijski sport. Karate je jedan od pet najpopularnijih sportova u Hrvatskoj, a rastu popularnosti će osim ovakvih turnira pridonijeti i vrhunski rezultati Ivana Kvesića i njegovog osvajanja svjetske titule.

Konferenciji za medije prisustvovao je i predsjednik Saveza borilačkih sportova Međimurske županije Adriano Marciuš koji je rekao kako je karate i u Međimurju u porastu. Izuzetno je zadovoljan organizacijom  turnira Međimurje Open te je i on pohvalio angažman volontera.

 – Naći se među četiri izborna turnira je veliki dodatni plus za Karate klub Globus jer su se svojim radom dokazali na vrlo visokom nivou, smatra Marciuš.

Jedna od mladih nada međimurskog karatea je i Aida Trstenjak, osvajačica zlata u kategoriji U-12 do 30 kg na Svjetskom kupu u Umagu,  koja je na konferenciji za medije izjavila da se karateom bavi od svoje pete godine te se nada da će jednog dana predstavljati Hrvatsku na Olimpijskim igrama.

23. po redu karate turnir Međimurje Open će biti održan u subotu 31. kolovoza u dvorani Graditeljske škole u Čakovcu, a svečano otvorenje je zakazano za 8:30.

Ostavi komentar