Coolijadom 2022 devetstotinjak međimurskih maturanata oprostit će se od svojih srednjoškolskih dana

Na tradicionalnim Danima maturanata – Coolijadom 2022 devetstotinjak međimurskih maturanata oprostit će se od svojih srednjoškolskih dana. Coolijada 2022 trajat će od 20. do 25. svibnja, a ovogodišnji domaćin dana maturanata je Srednja škola Čakovec u čijim je prostorijama predstavljen program manifestacije.

Kako je pojasnila ravnateljica Srednje škole Čakovec Gordana Ramuščak, okupljanja maturanata predviđena su od 20. do 25. svibnja u Perivoju Zrinskih u Čakovcu, a 25. svibnja održat će se veliki mimohod maturanata ulicama grada Čakovca koji će započeti u 13:30 sati kod SCR-a „Mladost“ u Športskoj ulici u Čakovcu te će proći Vukovarskom, Ulicom Vladimira Nazora, Otokara Keršovanija, Trgom Eugena Kvaternika, centrom Čakovca i Zrinsko-frankopanskom, a završit će kod SCR-a „Mladost“ gdje će se održati završna proslava maturanata. U slučaju lošeg vremena, proslava će se održati u dvorani Graditeljske škole Čakovec.

– Coolijada je tradicionalna aktivnost kojom naši maturanti završavaju svoje srednjoškolske dane, a drago nam je što se nakon dvije godina ponovno vraća u svom pravom sjaju. Policijska uprava međimurska je pripravna te vjerujemo da neće biti nikakvih problema kao što nije bilo ni dosadašnjih godina, jer djelujemo preventivno, a ne represivno, kazala je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu Međimurske županije Blaženka Novak koja je zahvalila Srednjoj školi Čakovec što se prihvatila izazova organizacije Coolijade.

Organizaciju i provedbu okupljanja maturanata kroz preventivni, zabavni i edukativni karakter 19. godinu za redom prati Policijska uprava međimurska u suradnji sa srednjim školama s područja Međimurja, Međimurskom županijom i gradovima Čakovcem, Murskim Središćem i Prelogom. Iz Policijske uprave međimurske mole vozače za pojačan oprez u prometu, ali i za strpljenje tijekom održavanja Coolijade, a maturante upozoravaju da paze na svoje osobne stvari.

Voditelj Odsjeka za komunalno i prometno redarstvo Grada Čakovca Ivica Pongrac istaknuo je da će se tijekom odvijanja dana maturanata pojačati zaštitarske službe na području Čakovca te kako je dobra suradnja svih organizatora rezultirala što je dosadašnjih godina međimurska Coolijada prošla bez većih problema i incidenata.

Coolijada i ove godine ima natjecateljski karakter te se biraju najmaturantica, najmaturant i najoriginalniji razred, a izbor traje od 6. do 24. svibnja putem kupona u Listu Međimurje i Međimurskim novinama te kroz Facebook stranicu Srednje škole Čakovec. Proglašenje pobjednika održat će se na završnoj svečanosti 25. svibnja.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE