U akciji „Nadzor teretnih automobila i autobusa“ utvrđeno 139 prekršaja

policija stop
Foto: PU međimurska

Policijski službenici Policijske uprave međimurske između 10. i 16. svibnja 2021. godine proveli su operativnu akciju „Nadzor teretnih automobila i autobusa“, javljaju iz PU međimurske.

Tijekom provođenja akcije utvrđeno je ukupno 139 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega šest prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohola, tri prekršaja od 0,5 do 1,0 grama po kilogramu, jedan prekršaj od 1,0 do 1,5 grama po kilogramu, dva prekršaja iznad 1,00 do 1,50 grama po kilogramu, 50 prekršaja nepropisne brzine kretanja od čega (u naselju):

– do 10 km/h veća od dopuštene – jedan prekršaj,

– od 10 do 20 km/h veća od dopuštene – 37 prekršaja,

– od 20 do 30 km/h veća od dopuštene – 10 prekršaja,

– od 30 do 50 km/h veća od dopuštene – dva prekršaja,

– jedan prekršaj nepropisnog zaustavljanja i parkiranja,

– jedan prekršaj uporaba svjetala u prometu,

– jedan prekršaj na prijelazu ceste preko željezničke pruge,

– tri prekršaja tehničke neispravnosti vozila,

– šest prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom,

– 10 prekršaja teret na vozilu,

– tri prekršaja upravljanja motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje,

– 26 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

– jedan prekršaj nepropisnog korištenja zaštitne kacige,

– 31 ostalih prekršaja.

Što se tiče prekršaja koje su tijekom akcije počinili vozači teretnih vozila, utvrđeno je 17 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu te 32 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prekršaji vozača autobusa nisu utvrđeni.

U petak, 14. svibnja 2021. godine policijski službenici Policijske uprave međimurske u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom proveli su ciljanu operativnu akciju „Nadzor teretnih automobila i autobusa“.

Tijekom provođenja ciljane akcije utvrđeno je ukupno 20 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega jedan prekršaj nepropisne brzine kretanja u naselju od 20 do 30 kilometara na sat veće od dopuštene, tri prekršaja tehničke neispravnosti vozila, tri prekršaja upravljanja vozilom kojemu je isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana, pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i osam ostalih prekršaja.

Od ostalih zakona utvrđeno je 11 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu i 19 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok prekršaji autobusa nisu utvrđeni.

Ostavi komentar