U 7 sati otvorena birališta, Hrvatska bira zastupnike u Hrvatskom saboru

Birališta u Hrvatskoj otvorena su danas ujutro u 7 sati

Izbori zastupnika u Hrvatski sabor održavaju se danas, 5. srpnja, na biračkim mjestima u Republici Hrvatskoj, a na biračkim mjestima u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske 4. i 5. srpnja 2020.

Izabrat će se ukupno 151 zastupnik, 140 u deset izbornih jedinica u Hrvatskoj, tri u dijaspori, dok osam biraju pripadnici nacionalnih manjina u 12. jedinici.

Tijekom izbornog dana, Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske objavit će podatke oodazivu birača na mrežnoj stranici Državnog izbornog povjerenstva www.izbori.hr i to: prve podatke u 12 sati, a druge podatke objavom u 17 sati.

Rad izbornih tijela na izborima zastupnika u Hrvatski sabor promatrat će ukupno 8689 promatrača. Za promatranje rada izbornih povjerenstava i biračkih odbora na biračkim mjestima na području Republike Hrvatske prijavljena su 8573 promatrača, za promatranje rada biračkih odbora na biračkim mjestima u inozemstvu prijavljena su 103 promatrača, dok je za promatranje rada Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske prijavljeno 13 promatrača.

Prve privremene rezultate izbora zastupnika u Hrvatski sabor, Državno izborno povjerenstvo će na svojoj mrežnoj stranici www.izbori.hr objaviti 5. srpnja 2020. u 21 sat, a isti će se dalje ažurirati svakih 15 minuta.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE