Tvrtka Ekos izgradit će još jedan pogon u Donjem Kraljevcu

Bakini kolači Prelog4
Ilustracija

Tvrtka Ekos uložit će 37,5 milijuna kuna u izgradnju novog pogona u sklopu tvornice slastičarskih proizvoda u Donjem Kraljevcu, pogon bi trebao biti pušten u rad u travnju 2022., objavio je u utorak taj proizvođač slastičarskih te specijalnih pekarskih proizvoda.

Ekos se, s obzirom na odličan rast i razvoj poslovanja u kategoriji svježih i duboko zamrznutih slastičarskih proizvoda te funkcionalnih pekarskih proizvoda, odlučio na ulaganje u izgradnju novog suvremenog pogona u sklopu tvornice slastičarskih proizvoda u Donjem Kraljevcu u Međimurskoj županiji, navodi se u priopćenju a prenosi ga poslovni.hr

Izgradnja pogona odvijati će se u nekoliko faza, a prema planu trebao bi biti pušten u rad u travnju 2022. godine. Planirano je i otvaranje do 50 novih radnih mjesta, najavljuje se u priopćenju.

-Ekos je u prošloj godini zabilježio vrijednost izvoza veću od 15 milijuna kuna, odnosno preračunato u kolačima, više od šest milijuna komada. Na listi zemalja u kojima se konzumiraju kolači proizvedeni u Hrvatskoj se, uz one u okruženju, nalaze i Austrija, Njemačka, Litva, Finska, Cipar, Kanarski otoci, izjavila je komercijalna direktorica Ekos Pekarnica Natalija Šoša.

Ekos Pekarnica danas ima tri suvremene tvornice za proizvodnju svježih i smrznutih slastičarskih te funkcionalnih pekarskih proizvoda, dvije u Varaždinu i jednu u Donjem Kraljevcu, zapošljava 200 ljudi, od čega 150 slastičara.

Ostavi komentar