Tužna obljetnica: Prisjećamo se tragedije na Dravi u kojoj je živote izgubilo 14 Preložana

tragedija na dravi
Foto: Studio Vipro

Četrnaest kamenih stupova različite visine od 2008. godine okamenilo je lik 14 osoba kojima je rijeka Drava oduzela život u najboljim godinama. Njihova prosječna životna dob bila je svega 36 godina.

Prelog se i ove nedjelje prisjetio tog crnog 13. rujna 1953. godine kada se dogodila jedna od najvećih europskih tragedija na rijekama. Stradalo je četrnaestero ljudi utopivši se u rijeci Dravi prilikom havarije njihova čamca. Tijela dvojice stradalnika nikad nisu pronađena.

– U čamcu je bilo najmanje 30 ljudi, a smjelo ih je biti onoliko koliko ih se utopilo, kaže Antun Hoblaj, župnik Župe sv. Jakoba, o velikoj tragediji u kojoj je živote u hirovitoj Dravi izgubilo 14 Preložana.

I dandanas ne zna se točno ili se ne želi javno prokazati glavnog krivca ili krivce za tu veliku tragediju koja je Prelog zavila u crno. Drugim riječima, stradalo je 14 duša, a nitko nije odgovarao, nema nikakvog sudskog epiloga.

Cijeli članak Vlaste Vugrinec donosimo u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koje od petka, 17. rujna, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.

Ostavi komentar