Turističke brojke za prošlu godinu u Međimurju: Turisti najviše posjetili Sveti Martin na Muri i Čakovec!

U Palači turizma u Čakovcu, direktor TZ Međimurske županije Rudi Grula te predsjednik TZ Međimurske županije i župan Matija Posavec predstavili su turističke rezultate na području Međimurske županije u 2021. godini. Prema posjećenosti prednjače Općina Sveti Martin na Muri i Grad Čakovec. 

– Prema svim statističkim pokazateljima, mi kao Turistička zajednica možemo biti zadovoljni kako su poslovali naši gospodarski subjekti. Veseli nas što smo prošle godine ostvarili 60 posto dolazaka stranih gostiju, to jest, u ukupnoj strukturi dolazaka 38 posto su bili strani i 62 posto domaći gosti, rekao je na početku Rudi Grula. 

Prepoznali su nas gosti, nastavlja Grula, iz Poljske i to ne samo kao tranzitnu zemlju već su ovdje u prosjeku boravili i tri dana. Prije je to bilo dva dana. U razgovoru s njima, rekli su nam kako je na moru bilo sjajno, ali su se u Međimurju pošteno odmorili, istaknuo je direktor TZ Međimurske županije. 

Međimurje su posjetili gosti iz Slovenije, Austrije, Njemačke, Češke i Italije. U prošloj su godini ostvareni i brojni turistički projekti. Jedan od njih je Hop on, hop of bus. Eksperimentalni projekt koji će se nastaviti i dalje. Svaki vikend krstari našu vinsku cestu, a to će dodatno i širiti. 

Grula je istaknuo i projekt Amazon of Europe bike trail, kao i Riznicu turizma u Čakovcu. Spomenuo je i odličnu suradnju s Toplicama sv. Martin i TZ Sveti Martin u projektu Kupaj se i kliži koji je privukao veliki broj posjetitelja. 

– Prošle godine smo započeli i projekt Sto dvoraca Sjeverne Hrvatske, zajedno s Krapinsko-zagorskom županijom i Varaždinskom. To je dugoročni projekt u kojem želimo etablirati našu kulturnu, povijesnu baštinu temeljenu na našim prekrasnim dvorcima, istaknuo je Grula. 

Realiziran je i rekordni proračun od 6,5 milijuna kuna uz potporu Međimurske županije i EU projekte.  S dobrim turističkim brojkama pohvalio se i predsjednik TZ Međimurske županije Matija Posavec. Posebnu notu u ovoj turističkoj godini će dati novi vidikovac na Mađerkinom bregu. U planu je i obnova i rekonstrukcija dvorca Feštetić u Pribislavcu, koju u ovom trenutku stoji prazan nakon što su školarci odselili u novu školu u Pribislavcu.

Ostavi komentar