3. Eko kotlić dobio novi datum: Održat će se 30. rujna!

Zbog najavljenih nepovoljnih vremenskih uvjeta druženje na Trgu međimurske prirode u Križovcu zakazano za subotu 23. rujna odgađa se.

Novi datum održavanja trećeg izdanja Eko kotlića na Trgu međimurske prirode u Križovcu je subota 30. rujna 2023. godine.

Velimir Bašek, glavni čuvar prirode najavljujući novi termin kazao je:

Hvala svima koji su prijavili sudjelovanje na 3. Eko kotliću na Trgu međimurske prirode. Nažalost, zbog najavljene nepovoljne vremenske prognoze za subotu 23. rujna 2023. godine, primorani smo manifestaciju odgoditi. Novi termin zakazujemo za subotu 30. rujna 2023. godine s istom satnicom. Nadam se da će se novom terminu odazvati svih 14 ekipa koje su bile spremne za prvotno zakazan datum, ili se pak zbog novog termina, našem druženju pridruži još koji novi tim. Radujemo se i svim posjetiteljima koji će doći kušati jela koja će ekipe sudionici na našem Eko kotliću s radošću pripremiti.

Okupljanje ekipa u 10:00

Organizator i domaćin je Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode. Ovom kulinarskom manifestacijom i druženjem na otvorenom okupljaju se ekološke udruge i srodni dionici koji svojim radom doprinose procesima zaštite prirode u Međimurskoj županiji.

Manifestacija počinje u 10 sati okupljanjem sudionika na Trgu međimurske prirode. Uz kuhanje i druženje ekipe u sastavu od dva do pet članova razmjenjivat će iskustva i družiti se u okolišu Centra za posjetitelje Med dvemi vodami. Posjetitelji manifestacije moći će također razgledati i galerijski postav Centra Med dvemi vodami i upoznati se s vrijednostima prirodne baštine Međimurja.

Kušanje jela od 13:00

Besplatno kušanje jela počinje u 13 sati. Članovi Gljivarskog društva Smrčak Čakovec predstavit će se s miniizložbom te točno u podne, u 12 sati održati kratko gljivarsko predavanje, a svi zainteresirani će moći naučiti ponešto o vrstama i determinaciji gljiva.

Eko kotlić imat će ove godine prvi put natjecateljski karakter, pa će se ekipe nadmetati za tri nagrade: Najbolji Eko kotlić, Najoriginalnije uređeno kuharsko mjesto i Ekološki najodrživiju kuhaču (priprema i kuhanje bez plastike!)

Hodogram 3. Eko kotlića na Trgu međimurske prirode:
  • 10:00 Okupljanje sudionika
  • 10:15 Pozdravni govor
  • 12:00 Program GD Smrčak
  • 13:00 Besplatno kušanje hrane
  • 16:00 Završetak druženja

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE