TREĆA SMJENA projekt Osnovne škole Mala Subotica: Maštovite radionice okupile veliki broj djece!

Po treći puta održana je Treća smjena, projekt koji zajedničkim snagama organiziraju OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica i Općina Mala Subotica.

Treća smjena je projekt u kojem je cilj okupiti djecu, roditelje i širu društvenu zajednicu na radionice, prezentacije, igraonice i druženje nakon nastave. Cijeli projekt ne bih bio izvediv bez svesrdne pomoći ravnateljice i načelnika, još jedan dokaz da dok se udruže snage stvari mogu biti uspješne.

Specifičnost ovogodišnje Treće smjene jest da su na jednom mjestu bile okupljene sve srednje škole Međimurske županije te dvije srednje škole Varaždinske županije. Prilika da učenici profesionalno usmjeravanje za upis u srednju školu dobiju na nešto drugačiji način.  Osim srednjih škola bile je tu i DV Potočnica te Učiteljski fakultet – Odsjek u Čakovcu i niz udruge koje su predstavile svoj rad. Sve učionice, blagovaonica, knjižnica, sportska dvorana, hol škole i hodnici bili su ispunjeni sudionicima na aktivnostima.

Više od 20 različitih radionica od izrade ukrasa, bojanja pisanica, izrada skulptura od gline, tekstila, vune, vježbanja, šaha pa do nogometa. Uskrsni sajam bio je također dio Treće smjene. Svatko tko se odlučio i odazvao na bilo koju od radionica, nije požalio. Nasmiješena dječja lica, pune ruke ručnih radova i poklona, ugodni razgovori, raznolikost  upravo je ono što su i projektom željeli dobiti.

– Prvi sam put na Trećoj smjeni. Odlična organizacija i ponuda. Prvo sam s djetetom sudjelovala na radionici Murid-a, a poslije sam provjerila šećer i izmjerila tlak. Naravno da smo i nešto kupili, rekla je majka učenika škole.

Ostavi komentar