2.8 C
Čakovec
Nedjelja, 21 travnja, 2024

Tko su Mladi literati dobitnici Zlatnog, Srebrnog i Brončanog pera za svoje radove

Gorkić Taradi, predsjednik udruge Mlada pera izvijetio je tko su dobitnici nagradnog natječaja za literarne radove mladih stvaratelja koji je inicirala Udruga Mlada pera. U nastavku donosimo priopćenje koje je sročio Gorkić Taradi, predsjednik udruge Mlada pera:

– Članovi žirija posebno su oduševljeni što među autorima ima podjednak broj onih koji su sudjelovali i na prijašnjim natječajima i onih koji su se prvi put prijavili sa željom da se njihovo literarno stvaralaštvo javno objavi, naravno uz suglasnost roditelja. To znači da Udruga Mlada pera uspijeva zadržati interes mladih literata i privući nove mlade spisateljske nade.

Nevjerojatno je kako iz tih osnovnoškolskih glava uspije izaći toliko zrela misao i mudrost sažeta u jednoj pjesmici ili jedan cijeli krimi roman s neočekivanim zapletima, ali ta krimi priča upozorava i na neke tabu teme koje se ustručavamo uopće i spomenuti, kao recimo silovanje.

Takvu krimi priču, Otmičar iz sjene, poslala je Valentina Crnčec, učenica 7. razreda OŠ Čazma i njome osvojila Brončano pero, majicu s logom natječaja i 500 kuna.

Svojom pjesmom Dan i noć Gita Radiković, učenica 2. razreda OŠ Petar Zrinski Šenkovec, opisala je povezanost dana i noći, Sunca i Mjeseca, mladića i djevojke, različitosti koje ne mogu jedna bez druge i samo zajedničkim postojanjem čine cjelinu. Nadamo se da će Srebrno pero, majica s logom natječaja i 750 kuna biti poticaj za nova stvaralaštva.

Ljubav obično prikazujemo crvenim srcem, a opisujući crvenu boju svoju iskrenu ljubav prema kajkavskom jeziku opisala je Dina Borček, učenica 4. razreda OŠ Ljubešćica. Za svoju pjesmu naslova, a kako drugačije nego Črleno (Crveno), u njeno vlasništvo odlazi Zlatno pero, majica s logom natječaja i 1000 kuna.

Hvala svima koji su se prijavili na natječaj, svi pristigli radovi bit će objavljeni u zborniku sufinanciranom proračunskim sredstvima Primorsko-goranske županije, Grada Čakovca, Općina Nedelišće, Mala Subotica i Štrigova te pod sponzorstvom tvrtki Multipro d.o.o. i Donum iz Čakovca, a koji će izaći krajem siječnja 2020. godine.

PS: Žao vam je što se niste i vi prijavili na ovaj natječaj? Imate vremena i priliku do kraja mjeseca prijaviti se na natječaj Koja je dobitna kombinacija, poručuje, Gorkić Taradi, predsjednik udruge Mlada pera.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE