Tijekom idućeg tjedna provodi se akcija “Dani tehničke ispravnosti motocikla 2021.”

policija stop
Foto: PU međimurska

U razdoblju od 3. do 8. svibnja 2021. godine policijski službenici Policijske uprave međimurske provodit će preventivno-sigurnosnu akciju „Dani tehničke ispravnosti motocikla 2021.“, javljaju iz PU međimurske.

Akcija ima isključivo preventivno-sigurnosni karakter s ciljem da se poticajno djeluje na vozače motocikla i mopeda, kao i sva ostala vozila L kategorije glede ispravnog i pravovremenog sagledavanja aspekta tehničke ispravnosti vozila za sigurno sudjelovanje u prometu, tj. izbjegavanja prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila. Također, namjera je poticanje vozača ove kategorije na važnost korištenja zaštitne opreme i poželjnog ponašanja u prometu.

Tijekom akcije, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici upućivat će sve vozače spomenutih kategorija na mogućnost besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehnički pregled vozila. Vozači se u akciju uključuju dobrovoljno, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć stručno osoblje stanica za tehnički pregled ukazivat će na značaj održavanja vozila.

Napominjemo kako besplatni pregled vozila u sklopu ove akcije, ne zamjenjuje redovni ili preventivni tehnički pregled vozila, odnosno neko drugo službeno ispitivanje.

Akcija se provodi u suradnji s Centrom za vozila Hrvatske, Stanicama za tehnički pregled vozila u Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću i Donjoj Dubravi, a sastoji se od besplatne kontrole tehničke ispravnosti vozila tijekom radnog vremena stanica za tehničke preglede vozila:

· Stanice za tehnički pregled vozila Panex i Posavec:

– od ponedjeljka do petka u vremenu od 7 do 20 sati
– subotu u vremenu od 7 do 14 sati

· Stanica za tehnički pregled vozila Prelog:

– od ponedjeljka do petka u vremenu od 7 do 20 sati
– subotu u vremenu od 7 do 14 sati

· Stanica za tehnički pregled vozila Donja Dubrava:

– ponedjeljak, srijeda i petak u vremenu od 7 do 14 sati
– utorak i četvrtak u vremenu 11,30 do 18,30 sati
– u subotu u vremenu od 7 do 12 sati

· Stanica za tehnički pregled vozila Mursko Središće:

– ponedjeljak, srijeda i petak u vremenu od 7 do 14 sati
– utorak i četvrtak u vremenu od 11,30 do 18,30 sati

Ostavi komentar