Tijekom dana očekuju se i dodatne epidemiološke mjere za Međimurje

korona stožer21
Josip Grivec

Stožer CZ MŽ već je u nekoliko navrata našim gradovima i općinama dao preporuku o odgodi svih planiranih manifestacija na kojima se okuplja veći broj osoba i koje nije moguće nadzirati, tj. kod kojih nije moguće provoditi nadzor u smislu kontrole provođenja svih propisanih epidemioloških mjera i evidentiranja prisutnih osoba na istima (npr. prošćenja, sajmovi, koncerti na otvorenom, zabavni parkovi i dr.), a što se ne odnosi na organizaciju svadbenih svečanosti.

Kako županijski Stožer nema pravo izricati zabrane s tim istim preporukama obratio se  nacionalnom stožeru koji bi tijekom današnjeg dana trebao odlučiti o uvođenju dodatnih protuepidemioloških mjera.

– Naš je prijedlog da se i u Međimurju ograniči rad ugostiteljskih objekata do 24 sata, poručio je Josip Grivec, voditelj Stožera CZ MŽ. Do 24 sata trebale bi završiti i sve priredbe i slična događanja. Što se pak tiče manifestacije Forestlanda, struka (HZJZ MŽ) se izjasnila kako se radi o visokorizičnom događanju stoga se čeka što će odlučiti Nacionalni stožer.

Sudeći prema riječima ministra Davora Božinovića na današnjoj redovnoj konferenciji Stožera, paket novih mjera spreman je za potpisivanje.

 

Ostavi komentar