TALENTIRANA PJEVAČICA Viktoria Brezarić: Od njezinog glasa i izvedbe naježi se koža!

Trinaestogodišnja Viktoria Brezarić iz Praporčana voljela bi ostvariti svoj san i postati pjevačica. Učenica je sedmog razreda Osnovne škole Selnica i sve svoje slobodno vrijeme posvećuje svojem omiljenom hobiju, a to je pjevanje.

Pjeva cijelom svojom dušom, a to se vidi u njezinim nastupima kada se publika naježi, doslovce, od glave do pete.

– Počela sam pjevati kad sam polazila treći razred. Moj talent prepoznao je profesor Damir Rodiger, koji me vodio na mnoge priredbe, koncerte i humanitarna događanja, ispričala nam je Viktoria i dodala kako se tako zakotrljala njezin pjevački put.  

Viktoria trenutno polazi prvi pripremni razred solo pjevanja pod vodstvom mentorice Valentine Geci Korent u Glazbenoj školi u Varaždinu i svira klavir. Do sad je snimila autorsku pjesmu Slatke zore i Požutjelo pismo te nastupila na brojnim festivalima, koncertima i priredbama. U Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec snimila je glazbeni spot s izvedbom Ima jedan svijet. 

Posljednji veliki nastup odradila je trećem mjesecu kada je nastupila u varaždinskoj sportskoj dvorani u Graberju na festivalu Djeca pjevaju. Uz to, ove je godine bila gošća koncerta bračnog para Šafarić i Selnici te se natjecala na Festivalu njemačkog jezika „Martin sucht den Star“ u OŠ Sveti Martin na Muri. 

Pjevanje joj predstavlja sve u životu te bi u budućnosti htjela biti profesorica pjevanja. U njezinim nastojanjima veliku podršku daju joj roditelji Darinka i Danijel, koji je na probe i satove pjevanja voze svaki dan nakon posla, te mlađa sestra Karla.    

– Podržavamo je i ima podršku od cijele obitelji. nadamo se da će ovu priliku dobro i pametno znati iskoristiti, ubacila se u razgovor i njezina majka Darinka. 

– Prioritet mi je škola, a onda sve ostalo. U subotu pjevam u crkvenom zboru Sveti Marko u Selnici, a kroz tjedan hodam tri do četiri puna na satove pjevanja u Varaždin, rekla nam je mlada pjevačka nada iz Selnice, koja uz sve to još polazi i satove talijanskog jezika. 

Ove školske godine sudjelovala je na Lidranu. Priznaje da joj je pomalo naporno odraditi sve izvanškolske aktivnosti, ali da se uz dobru organizaciju vremena i veliku volju sve može ostvariti.  Omiljeni predmet u školi joj je, bez pogovora, glazbena kultura. Pošto polako završava osnovnu školu, sve svoje napore ulaže u to da upiše Srednju glazbenu školu u Varaždinu.    

– Moja omiljena pjevačica je Maja Šuput. S njezinom pjesmom Lopove pobijedila sam na Dječjem MEF-u prije tri godine. Volim pjevati i odlomke iz opere Caravaggio, dodala je Viktoria. 

Ovim putem htjela se zahvaliti svojim profesorima Damiru Rodigeru, mentorici Valentini Geci Korent i selničkom načelniku Ervinu Vičeviću koji su je od početka podržavali u njezinom glazbenom putu.       

– Kad pjevam osjećam se opušteno. Tremu osjećam samo na početku izvedbe. Više treme osjećam kad pjevam pred domaćom publikom, rekla nam je Viktoria, kojoj smo na kraju našeg razgovora poželjeli puno sreće u budućoj pjevačkoj karijeri.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE