SVETI MARTIN NA MURI: Likovnjaci slave desetu godišnjicu postojanja

U Svetom Martinu na Muri održana je Izvještajna skupština Likovne republike. Uz članove udruge, iz susjedne Slovenije pozivu se odazvao dopredsjednik Turističkog društva Hotiza Edvar Farkaš. Skupštini je nazočio i zamjenik načelnika Općine Sveti Martin na Muri gospodin Martin Srša.

Udruga je prošle godine u lipnju odradila međunarodnu Likovnu koloniju u Žabniku. Održali su i nekoliko izložbi u Galeriji Sveti Martin. Surađuju s Likovnim društvom Gornja Radgona, Likovnim društvom Mavrica iz Murske Sobote i Turističkim društvom Hotiza. Petković je napomenula da udruga nema dovoljno sredstava za realizaciju većih projekata stoga su povisili članarinu.

Ove godine  planiraju jednu međunarodnu likovnu koloniju u Žabniku i nekoliko slikarskih izložbi. Suradnja sa slovenskim umjetnicima i domaćim umjetničkim društvima se nastavlja i dalje.

Predsjednica je napomenula da je deset godina od osnutka udruge jer su se oformili 2009 godine. Zahvalila je članovima i svima koji su na bilo koji način pomogli udruzi, pogotovo Općini Sveti Martin na Muri i Turističkoj zajednici bez kojih se projekti ne bi mogli realizirati.  Sva izvješća su jednoglasno prihvaćena. Zamjenik načelnika pohvalio je sve članove udruge. Rekao je da se Sveti Martin na Muri može ponositi jednom udrugom takvog tipa kao što je Likovna republika te da su opstali duže od sličnih udruga. Obećao je i nešto više sredstava za udrugu s obzirom da se slavi deseta godišnjica postojanja.

Dopredsjednik Turističkog društva Edvar Farkaš pozvao je članove na likovnu koloniju u srpnju ove godine koja bi se održala u sklopu manifestacije Ribički dnevi u Hotizi. Članovi udruge pohvalili su rad rukovodstva, a troje članova dobrovoljno će donirati  dodatna sredstva za rad udruge što govori o velikoj slozi i prijateljstvu između članova.

Ostavi komentar