Sveta Marija donirala pametnu ploču osnovnoj školi

sveta marija-pametna ploča
Osnovna škola dobila pametnu ploču

Dolaskom nove ravnateljice, Gorane Šavora Peter, Općina Sveta Marija započela je lijepu suradnju s osnovnom školom Sveta Marija.

– Razgovarajući s ravnateljicom o potrebama OŠ ostala sam iznenađena da škola nema ni jednu pametnu ploču kao ni jedan interaktivni ekran što je nedopustivo u vremenu u kojem živimo i koje je prožeto tehnologijom, kaže Đurđica Slamek, načelnica općine.

Naime, odavno je prošlo vrijeme kada je učitelj imao na raspolaganju samo kredu i ploču. Takva nastava danas djeci nije zanimljiva.

Stoga je Općina donirala OŠ Sveta Marija interaktivan ekran sa stalkom i zaslonom osjetljivim na dodir, a područnoj školi u Donjem Mihaljevcu školsku magnetnu ploču sa svim potrebnim materijalom, ukupne vrijednosti 20.000 kuna.

Naime, svjesni činjenice da interaktivni ekran daje niz mogućnosti za učenje uz najviše timskog rada, ali i zabave te da omogućuje da se multimedijski sadržaji prikazuju na napredan način uvjereni smo da će njegova primjena u nastavi pozitivno utjecati na način razmišljanja, percipiranja i usvajanja novih znanja naših učenika.

Izvor: općina Sveta Marija

Ostavi komentar