-2.8 C
Čakovec
Srijeda, 8 veljače, 2023

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen Dan općine Gornji Mihaljevec

U novim prostorijama SRC-a Mladost u Gornjem Mihaljevcu danas je održana svečana sjednica Općinskog vijeća kojom je proslavljen Dan Općine i blagdan svete Katarine, zaštitnice tamošnje župe. 

Svečanosti je uime Međimurske županije prisustvovao župan Matija Posavec, izaslanik  predsjednika Hrvatskog sabora i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak te načelnici Anđelko Nagrajsalović, Martin Srša, Robert Meglić, Ervin Vičević, Mihael Grbavec i Valentino Škvorc, kao i općinski vijećnici te mnogi drugi mještani.

Prvi se nazočnima obratio župan Matija Posavec koji je obećao da će sredinom prosinca na natječaj NPOO-a prijaviti projekt izgradnje sportske dvorane u Gornjem Mihaljevcu.

Od srca vam želim sretan Dan općine i zahvalu na svim postignućima, pogotovo oko realizacije ovog prostora. To mi je jako drago jer ove godine Međimurje nosi titulu regije sporta, istaknuo je Posavec.

Najviše vas zanima vječno pitanje dvorane u Gornjem Mihaljevcu. Uz Vratišinec i Sveti Martin na Muri te Gornji Mihaljevec, to su jedine tri općine u Međimurju koje nemaju sportsku dvoranu. Mi smo pripremili svu projektu dokumentaciju i bili jučer u Ministarstvu. Sredinom prosinca bi konačno trebao izaći natječaj iz NPOO-a (Nacionalnog plana oporavka i otpornosti) na koji ćemo konačno kandidirati tu dvoranu i riješiti taj problem, dodao je u nastavku Posavec te čestitao svim mještanima njihov dan, kao i Katarinama imendan.

Nazočnima se potom obratio predsjednik Općinskog vijeća Robert Veselko te ih obavijestio o radu vijeća, kao i o odlukama koje su bile donesene u ovom mandatu, dok je načelnik Goran Lovrec predstavio što se sve radilo na području općine u posljednjih nekoliko godina. Posebno je istaknuo realizaciju projekta SRC-a Mladost, vrijednog oko 14 milijuna kuna, koji je službeno otvoren krajem svibnja ove godine.

Svečanost sjednice svojim su nastupom uljepšali Muška vokalna skupina Pjevačkog zbora Sveti Juraj na Bregu te stariji i mlađa skupina dramske sekcije Udruge Luna.

Na kraju sjednice službeno je otvoren i novi caffe bar u sklopu SRC-a Mladost.

Više o Danu općine Gornji Mihaljevec pročitajte u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE sljedećeg petka, 2. prosinca.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

42,000FanoviLajkaj
613SljedbeniciSlijedi
800PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE