Svečano obilježavanje Dana antifašističke borbe

Dan antifašističke borbe  svečano je obilježen polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen ploče na Palači Zrinskih i polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomenika žrtvama 2. svjetskog rata na čakovečkom  groblju u Mihovljanu.

Ovaj veliki dan hrvatske povijesti u Međimurju je proslavljen polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen ploče na Palači Zrinskihu Čakovcu, podno Spomenika žrtvama 2. svjetskog rata na čakovečkom groblju te kod Spomen-obilježja svim poginulima u 2. Svjetskom ratu u Svetom Jurju u Trnju. Svečanost obilježavanja zajedno su, kao i prijašnjih godina, organizirali Međimurska županija, Grad Čakovec, Općina Donji Kraljevec te Udruga antifašističkih boraca i antifašista Međimurja, a povorci su se pridružili i predstavnici Policijske uprave Međimurske, Društva „Josip Broz Tito“, kao i brojni drugi građani.

Počast svim žrtvama rata polaganjem vijenca i paljenjem svijeća dali su gradonačelnca Grada Čakovca Ljerka Cvidini, župan Međimurske županije Matija Posavec, saborska zastupnica Boška Ban Vlahek, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, članovi Udruge antifašističkih boraca i antifašista Međimurske županije s predsjednikom Miljenkom Zorkom, članovi Zrinske garde Čakovec, branitelji te obitelji i prijatelji stradalih, kao i mnogobrojne Međimurke i Međimurci.

Galeriju pogledajte ovdje (Dan antifašističke borbe)

Ostavi komentar