16.7 C
Čakovec
Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024

Raspravljamo o temama koje se odnose na mlade

U petak, 12. siječnja 2023. s početkom u 18:30 sati održano je svečano otvorenje 20. sjednice Koordinacije županijskih savjeta mladih Republike Hrvatske. Sjednica je održana u Velikoj vijećnici Međimurske županije, domaćina događaja. 

Prije sjednice predstavnicima medija su se obratili Ana Maria Babić, predsjednica Savjeta mladih Međimurske županije, Željko Romić, predsjednik Savjeta mladih Virovitičko-podravske županije ujedno i glavni tajnik te Sonja Tošić Grlač, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije.

Savjet mladih je održan sa svrhom okupljanja predstavnika županijskih savjeta mladih radi razmjena ideja i iskustva u regionalnim specifičnostima i različitostima u kojima mladi u RH žive. Županijski savjeti mladih su neformalno tijelo s pravom sudjelovanja i predlaganja politika, a teme o kojima najviše raspravljaju su zaštita mentalnog zdravlja, obrazovna politika i mobilnost mladih. Njihove su sjednice održavaju svaka tri mjeseca na različitim lokacijama s ciljem veće i bolje funkcionalnosti njihova rada.

Na održanoj svečanoj sjednici prisutnima su se obratili Ana Maria Babić, Željko Romić, prim.dr.sc.Andreja Marić, dr.med., zastupnica u Hrvatskom Saboru i članica Skupštine Međimurske županije te Matija Posavec, župan Međimurske Županije. Župan je nakon izražene dobrodošlice, u svom govoru predstavnike županijskih savjeta upoznao s povijesnim i kulturnim nasljeđem MŽ, doprinosom i ulogom MŽ na području brige o djeci i mladima u području odgoja i obrazovanja, o raznim potporama učenicima i studentima te o novim planiranim projektima i drugim važnim specifičnostima ove županije.

Obrazovanje i zdravstvo su temelji da nam sustav funkcionira dobro te da nam na svim poljima budemo primjer dobre prakse, rekao je Matija Posavec.

Radilo se o posljednjoj sjednici u mandatu s obzirom na to da idući mjesec ide novi saziv međimurskog saveza mladih. Program sjednice je vodila Petra Tuksar, članica međimurskog saveza mladih.

Program boravka koji traje od 12. siječnja do 14. siječnja 2024. uključuje sljedeća događanja:

  1. Petak: Dolazak gostiju; prijem za članove Koordinacije, goste i dužnosnike i svečano otvorenje sjednice.

2.  Subota: Posjeti i predavanja u Palači turizma, Javnoj ustanovi za razvoj MŽ Redea, Metalskoj jezgri te predavanje Andreje Marić u Hotelu Park.

3. Nedjelja: Posjet muzeju ,,Riznica Međimurja” i razgledavanje grada Čakovca.

FOTOGALERIJA: Županijski savjeti mladih Republike Hrvatske (mnovine.hr)

Foto: Mario Golenko

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE