Za Bartolovo u Pribislavcu uručeno čak 14 općinskih nagrada

Uz blagdan Bartolova, 24. kolovoza, vezan je Dan Općine Pribislavec, a na sam taj dan koji je ove godine pao u četvrtak započela je i četverodnevna proslava općinskih dana.

Velik dio sadržaja i programa prvi je put smješten na jedinstvenu lokaciju aerodroma u Pribislavcu, a iznimka nije bila ni svečana sjednica Općinskog vijeća Pribislavca, koja se održala pod šatorom kod zračne luke. Program je otpočeo državnom himnom koju je otpjevala Cecilija Merkač.

Prisustvovali su joj mnogobrojni visoki gosti, mještani, članovi udruga, posjetitelji, gradonačelnici i načelnici međimurskih općina i gradova, izaslanici i drugi. Među njima su bili izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, saborski zastupnik i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, međimurski župan Matija Posavec, predsjednik županijske Skupštine Dragutin Glavina sa zamjenikom Ivicom Baksom, predsjednik Gradskog vijeća Čakovca Josip Varga, lokalni župnik Marko Rac te domaćini: načelnik Pribislavca Matija Ladić i predsjednica Općinskog vijeća Dina Korent.

Nakon kraćeg referata o povijesti Pribislavca i tekućim te ostvarenim projektima u zadnjih godinu dana uz videozapis, okupljenima su se recitacijom predstavili najmlađi – polaznici Dječjeg vrtića Žibeki Pribislavec. Bili su to Mila Ladić, Nika Korent Baksa, Nikol Zadravec i Borna Bakoš, koje je pripremala odgojiteljica Klementina Vodušek.

Danas i u danima koji slijede predstavljamo pozitivne rezultate koje smo ostvarili, ali ukazujemo i na probleme koje valja riješiti. Nalazimo se pred razdobljem u kojem će do punog izražaja doći nastojanje Općine Pribislavec da projektnim aktivnostima uvjete za svekoliki život učini kvalitetnijima za život – istaknula je predsjednica OV-a Dina Korent.

Na nju se nadovezao načelnik Pribislavca Matija Ladić.

Pred nama je velik posao. Putem raznih sufinanciranja dobili smo sredstva veća od 785.000 eura koja smo uložili u razne projekte. Pozivam udruge i ostale na još veći angažman i uvođenje raznih noviteta u bližoj budućnosti – rekao je.

Međimurski župan čestitao je Dan Općine mještanima, među ostalim naglasivši vrijednost dvorca Feštetić koji bi u narednom vremenu trebao biti obnovljen te spomenuvši izgradnju Centra za ranu intervenciju u djetinjstvu.

U programu su pjesmom i plesom sudjelovali i učenice te učenici Osnovne škole Vladimira Nazora Pribislavec. Osim njih, plesnom točkom predstavila se mlada mažoretkinja Beata Bakoš, a gimnastičkom Nella Makar. Stihove pjesme „Prijateljstvo“ Arsena Dedića interpretirao je pak Franko Balog.

Dobitnici nagrada

Na samome kraju uslijedio je najsvečaniji trenutak prilikom kojega su zaslužnima uručena općinska priznanja i nagrade. Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja razmatralo je čak 14 prijedloga za plakete i zahvalnice te je jednoglasno uvažilo sve podnesene prijedloge.

Plakete Općine Pribislavec tako su dobili Miroslav Peršić, dugogodišnji igrač, trener i predsjednik NK-a Polet, KUD Kaštel Pribislavec koji bilježi 25 godina kontinuiranog rada i uime kojega je plaketu primio predsjednik Udruge Franjo Oreški, te (posthumno) Katarina i Antun Belec, u čije ime je plaketu preuzeo Zdravko Belec. Katarina i Antun zadužili su općinu doprinosom kulturnoj baštini.

Zahvalnice su pak primili predsjednik KUD-a Kaštel Franjo Oreški, koji je zahvalnice primio i uime također dugogodišnjih članica KUD-a Nade Lehkec te Štefanije Mihalic, još jedna dugogodišnja članica KUD-a Vesna Trupković te Nikola Lesjak, dugogodišnji igrač i tajnik NK-a Polet.

Posebne zahvalnice dodijeljene su talentiranim i vrijednim učenicima i nastavnicima. Učenice i učenici kojima je zahvaljeno tako su Kjara Okreša, Kaja Horvat, Zita Tomašić, Vilim Okreša, Lea Oršuš i Lana Pavić. Zahvalnicu je primila i učiteljica OŠ Vladimira Nazora u Pribislavcu Željka Obadić, koja je vodila učenike škole u osvajanju prvog mjesta u odbojci na županijskoj razini.

Na samome kraju prisutne su pjesmom uveselili članovi KUD-a Kaštel ojačani gostujućim snagama.

Piše i foto: Ivan-Goran Herman

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE