Svakodnevno vađenje krvi u zdravstvenoj ambulanti Mursko Središće trajno riješeno

vađenje krvi MS
Dogovor dr. Biserke Goričanec, Suzane Turk certificirane za vađenej krvi i gradonačelnika o usluzi vađenja krvi u ambulanti

U rujnu prošle godine gradonačelnik Murskog Središća i načelnici susjednih općina Selnica, Vratišinec i Sveti Martin na Muri potpisali su Sporazum za  svakodnevno provođenje usluge laboratorijskih pretraga – vađenja krvi u Zdravstvenoj ambulanti u Murskom Središću. Grad  je radi osiguravanja svakodnevnog provođenja usluge vađenja krv sklopio ugovor o djelu s ovlaštenom i certificiranom medicinskom sestrom Suzanom Turk.

U Zdravstvenoj ambulanti u Murskom Središću vađenje krvi obavljati će se besplatno svakim radnim danom od ponedjeljka do petka od 7 sati do 9 sati, a od 9 do 10 vađenje krvi samo za hitne slučajeve.

Grad Mursko Središće nedavno je za potrebe tri ordinacije obiteljske medicine u Murskom Središću, osigurao sredstva za nabavku hematološkog analizatora i uređaja za mjerenje CRP-a s potrebnim reagensima. Odlučeno je tako da bi pacijenti tri ordinacije u Murskom Središću mogli dobiti uslugu i nalaze osnovnih hematoloških pretraga bez cjelodnevnog odlaska u laboratorij u Čakovcu, te što je posebno važno – za intervencije u hitnim slučajevima.

Obzirom da se uvođenje svakodnevnog vađenja krvi u ambulanti Mursko Središće pokazala kao dobra inicijativa koja ide u korist mještana, Grad Mursko Središće je želio da se trajno riješi pitanje vađenja krvi u ambulanti. Na sastanku gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, dr. Biserka Gričanec i medicinska sestra Suzana Turk dogovori su trajno financiranje djelatnice, te će sa Suzanom Turkom biti sklopljen ugovor o radu . Troškovi plaće će se podijeliti između Grada Mursko Središće, općine Vratišinec, Selnica i Sveti Martin na Muri u postotku koji je definirani Sporazumom. Ugovorom o radu osiguralo se trajno zaposlenje medicinske sestre, a ujedno i trajno vađenje krvi.

 

Ostavi komentar