Svaka malo jača kiša i evo nam poplave u podrumu!

poplava v2
Podrum Irene Levačić neprestano se suši zbog prodora vode

 – To je prestrašno. Svaka jača kiša i voda na cesti slijeva nam se u dvorište i ne možemo normalno izlaziti na cestu, požalila nam se Irena Levačić, stanarka Ulice Vladimira Nazora u Štefancu. Nije ona jedina u čije se dvorište ulijeva voda. Pljusak, naime, izaziva glavobolju tamošnjoj cijeloj ulici jer se voda slijevala s mostića preko Trnave, a šahtovi jednostavno ne mogu apsorbirati svu tu količinu vode.

Ne znam kaj su ti ljudi radili, koji su to stručnjaci bili i kak su napravili, dodaje dalje naša sugovornica. Prije izgradnje kanalizacije toga nije bilo, voda je ipak nekam otišla. 

Upravo malo jači pljuskovi, ali i dosadne, jesenske kiše posljednjih godina pune naša dvorišta, voda dolazi u podrume, garaže, gospodarske zgrade ili stoji na cesti pred našim dvorišnim ulazima, parkiralištima. Da je tome tako svjedoči i broj intervencija JVP Čakovec koji su samo u posljednja tri mjeseca vodu iz podruma ispumpavali čak 28 puta.

Što se to događa s vodom u posljednje vrijeme, zašto imamo toliko problema i kako se možemo sami zaštiti, tema je novog broja Međimurskih novina koji je u prodaji od petka, 28. kolovoza.

Ostavi komentar