Sva tri zbora sa županijske smotre spremna za nastup u Varaždinu

zborovi osnovna skola16

Glazbene svečanosti hrvatske mladeži i ove će se godine održati u Varaždinu, u srijedu i četvrtak, 3. i 4. svibnja i po svom značenju su državno natjecanje pjevačkih zborova djece i mladeži Republike Hrvatske. Za ovogodišnje jubilarno izdanje 60. Glazbenih svečanosti hrvatske mladeži natjecali su se i glazbeni “slavuju” iz Međimurske županije.

zborovi osnovna skola5Treća smotra zborova osnovnih i srednjih škola Međimurske županije održana je u srijedu 29. ožujka, uz organizaciju i domaćinstvo Županijskog stručnog vijeća učitelja glazbene kulture i Osnovne škole Hodošan. Smotraje okupila sedamnaest zborova iz osnovnih i jedan zbor iz srednjih škola Međimurja.

U službenom natjecateljskom dijelu sudjelovali su zborovi OŠ I.G. Kovačića Sveti Juraj na Bregu ( voditeljica Jeleni Grubić), OŠ Nedelišće (voditelj Zvonimiru Hajdaroviću) i OŠ “Petar Zrinski” Šenkovec (voditeljica Ivana Matulin).

U revijalnom dijelu nastupili su zborovi Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, OŠ Hodošan, OŠ “Petar Zrinski“ Šenkovec, OŠ Jože Horvata Kotoriba, OŠ Štrigova, OŠ Dr. Vinka Žganca Vratišinec, OŠ Sveti Martin na Muri (mali zbor), OŠ Sveti Martin na Muri veliki zbor), OŠ Dr. Ivana Novaka Macinec, OŠ Podturen, OŠ D. Kraljevec, OŠ Domašinec, III. OŠ Čakovec, OŠ Ivanovec i Gimnazije J. Slavenskog Čakovec. Bilo je nazočno sveukupno 650 sudionika.

Sva tri zbora u službenom dijelu natjecanja zadovoljila su kriterije ocjenjivanja i nominirana su za višu razinu 60. glazbenih svečanosti hrvatske mladeži. Državno povjerenstvo donijet će konačnu odluku o nastupu naših zborova na 60. Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu.

foto: zv

Ostavi komentar