Suvenir La Katarina iz ruku Tamare Peras

Turistička zajednica Međimurske županije, Riznica Međimurja i T´Angelek predstavili su originalni suvenir „La Katarina“ u petak 15.10.2021. u suvenirnici Riznice Međimurja.
Tamara Peras autorica je originalnih i unikatnih lutaka suvenira iz svoje radionice T´Angelek. Započela je prvo s anđelima iz prirodnih materijala a zatim nastavila izradom lutaka temeljenih na mitologiji i povijesti. Posebno za Riznicu Muzeja osmislila je suvenir La Katarina temeljen na Katarini Zrinski koja u ruci drži pismo Drago moje serce.
Večeras je taj suvenir predstavljen u Riznici Muzeja i kako je u uvodu rekla Maša Hrustek Sobočan kao je to suvenir za snažne žene. Katarina Zrinski heroina svojeg doba bila je hrvatska književnica i diplomatkinja, velikašica iz obitelji Zrinski. Bila je poznata kao mecena i kao prva žena u banskoj Hrvatskoj koja se bavila ne samo prevođenjem, nego je i sama pisala književne tekstove.
Posebne gošće večeri su bile Barbara Kolar kao voditeljica i Zsa Zsa zaslužna za glazbeni program koji je oduševio publiku.
Fotogaleriju pogledajte ovdje (Suvenir)
Foto: Mario Golenko

Ostavi komentar