Susret gospodarstvenika u Prelogu

Grad Prelog i ove je godine organizirao tradicionalni susret gospodarstvenika sa svog područja, ali i šire. Susret je otvorio ministar gospodarstva Davor Filipović.

Velika dvorana Hotela Panorama i DG Sport-a od ranih prijepodnevnih sati mjesto je sastanka poduzetnika i obrtnika i svih onih koji se kreću u toj sferi života. 

Radionice, prezentacije i paneli na aktualne teme poput energije pa sve do financiranja kapitalnih projekata jedinica lokalne samouprave dominirale su skupom malih, srednjih i velikih preloških gospodarstvenika.

Sve njih pozdravio je resorni ministar Davor Filipović koji je otvorio skup a potom je obišao i nekoliko preloških poduzeća.

A u svom uvodnom govoru, gradonačelnik Kolarek pohvalio se preloškim gospodarstvom koje je uspješno prebrodilo korona krizu, a nije pokleklo ni ove godine, godine koja je u znaku rata u Ukrajini. Naime, povećao se broj obrtnika, rasle su plaće, ulaganje, izvoz

Ilustrirao je to i brojkama

– Grad Prelog sa svojim gospodarstvenicima definitivno je lokomotiva Međimurske županije. Imamo 301 poduzetnika, 115 obrtnika i preko 400 poljoprivrednih gospodarstava. U svim tim poslovnim subjektima zaposleno je više od 5000 ljudi, a toliko stanovnika ima samo grad Prelog, pohvalio se gradonačelnik Kolarek.

Kao i svake godine, skup završava večernjim okupljanjem, večerom i druženjem.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE