Studentice MEV-a ostvarile izvrsne rezultate na natjecanjima

Studentice specijalističkog diplomskog stručnog studija Menadžment turizma i sporta, Danijela Grgek, Ivana Husajina i Ela Trstenjak ostvarile su 3. mjesto na 2. Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije u organizaciji Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Proglašanje najboljih timova održano je u subotu 25. 4. 2020. na virtualnoj ceremoniji koju je predvodio prof.dr.sc. Boris Crnković, dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije nacionalno je i međunarodno natjecanje organizirano za srednjoškolce i studente iz Republike Hrvatske i inozemstva. Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je OSvajanje glagoljicom što znači da su natjecatelji morali ponuditi rješenje kroz jedan ili više sektora kreativne industrije koje odgovara na pitanje „kako OSvajati glagoljicom u novom mileniju?“. Cilj natjecanja bio je potaknuti na sudjelovanje u izvannastavnim aktivnostima za razvoj vještina, kritičko razmišljanje, kreativnost i unaprjeđivanje stečenih znanja.

Danijela, Ivana i Ela predložile su svoje kreativno idejno rješenje, u kategoriji natjecanja „Kreativni planet“, u obliku računalne igre „QUATRO“. Igru su osmislile po uzoru na igru „Država, grad, selo“, a moguće ju je igrati i korištenjem VR naočala i čitača pokreta koji daju dodatan doživljaj stvarnosti. Igra je namijenjena osobama koje vole zabavu, isprobavati nove stvari, pustolovima, osobama željnima novih znanja i usavršavanja novih vještina, kao i digitalno osviještenim osobama. Sudjelovanje studentica na natjecanju podržali su njihovi mentori dr.sc. Andrijana Kos Kavran, v.pred. i Daniel Herman, stručni suradnik. Ela komentira: „Vrijeme izolacije puno nam je pomoglo da kvalitetno radimo na zadatku zbog viška slobodnog vremena. Ja sam osobno naučila raditi i koristiti programe koje prije nisam te raditi sa alatima za koje nisam ni čula. Ključna stvar u rješavanju zadatka je definitvno timski rad s osobama koje te poslovno nadopunjuju.“ Ivana dodaje: „Preporučujemo ostalim studentima uključivanje u natjecanja jer će rezultirati njihovim osobnim zadovoljstvom, samopouzdanjem i poticanjem kreativnosti.“

Ostavi komentar