9.4 C
Čakovec
Subota, 13 travnja, 2024

Studenti i poduzetnici Filip Bel i Jakov Glavina već na američkom tržištu!

Filip Bel i Jakov Glavina, ovogodišnji diplomanti Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu osnivači su studentske startup IT tvrtke DoMore d.o.o., koja je nakon današnjeg potpisivanja ugovora na FOI-ju u Varaždinu ušla u FOI-jev program inkubacije tvrtki u razvoju pod nazivom Startup@FOI.

Radi se o programu podrške studentima FOI-ja u razvoju poduzetničke ideje te osnivanju i upravljanju vlastitim poduzetničkim pothvatom. Kroz program Startup@FOI, uz operativnu pomoć Centra za podršku studentima i razvoj karijera, Fakultet osigurava studentima financijsku i operativnu podršku kroz pokrivanje troškova ‘stanovanja’ tvrtke u Tehnološkom parku Varaždin te knjigovodstvenih i pravnih usluga na razdoblje od godine dana.

filip bel i jakov glavina
Ugovor je s predstavnicima startupa – Filipom Belom i Jakovom Glavinom potpisala dekanica FOI-ja prof.dr.sc. Nina Begičević Ređep.

Startup DoMore dvojice mladih poduzetnika svoj je poslovni put već u samom početku pronašao na američkom tržištu i to za veliku konzultantsku kompaniju u Teksasu, za koju im upravo ovaj FOI-jev startup razvija kompletnu platformu za konzultantske usluge.

Ova studentska tvrtka u svom portfoliju nudi usluge razvoja mobilnih i web aplikacija, custom backend rješenja te realizaciju projekata od ideje do finalnog rješenja.

Filip Bel i Jakov Glavina

Kako je sve počelo objasnio je međimurac Filip Bel FOI alumni student i mladi startup poduzetnik:

Do prvog klijenta došli smo zahvaljujući studentskom networkingu, koji je značajno zastupljen na našem Fakultetu, a zahvaljujući brojnim studentskim prilikama i ovom programu imamo perspektivu za brz napredak i širenje i prema drugim IT tržištima.

Izvor i foto: FOI.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,151FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

Zack Dust u live svirci petkom

Zack Dust

Imitatorski show by Danko Ažić

Imitator Danko Ažić