Strpljenje u prometu uz korištenje obilaznih pravaca zbog zatvaranja čakovečkog nadvožnjaka

zatvaranje nadvožnjaka24_resize
Radovi na nadvožnjaku u Čakovcu

U srijedu, 25. rujna, za sav je promet zatvoren čakovečki nadvožnjak u Kalničkoj ulici koji je pretvoren u veliko gradilište.

Radovi na njegov započeli su u travnju ove godine. Trenutno se prva i druga faza radova privodi kraju, te je zbog toga bilo potrebno nadvožnjak zatvoriti za sav promet. Naime, podignut će se rasponski sklop kako bi se zamijenili ležajevi, a to se ne može obaviti kad se preko njega odvija promet.

Ovih dana očekuje se potpisivanje Sporazuma s Hrvatskim cestama o financiranju 3. i 4. faze radova, s time da je za treću fazu javna nabava već raspisana i završena te odabran najpovoljniji ponuđač.

Odmah po potpisivanju Sporazuma, potpisat će se ugovor s odabranim izvođačem, te slijedi nastavak radova na trećoj od četiri predviđene faze. Ona podrazumijeva sanaciju istočne polovice kolnika i pješačke staze zajedno s odvodnjom, ogradom i javnom rasvjetom. Sanirat će se i uže područje južne i sjeverne pristupne rampe uz prijelaznu napravu.

Prema planu, radovi bi trebali završiti do početka prosinca ove godine, naravno ukoliko to dopuste vremenski uvjeti. Nakon što završi ova treća faza, najveći dio posla oko obnove će završiti, sva veća oštećenja na nadvožnjaku bit će sanirana.

Četvrta faza previđa sanaciju stupova i stupišta, stepeništa te poprečnih nosača kolnika. Sanirat će se i obje pristupne rampe, pripadajuća rasvjeta i ograda. Radovi na četvrtoj fazi (iduće godine), prema projektu trebali bi trajati otprilike dva mjeseca, no tada neće biti potrebe za zatvaranjem.

Svi radovi trebali bi završiti do proljeća iduće godine. Novac za prve dvije faze osiguran je u Proračunu Grada Čakovca, a za druge dvije, temeljem Odluke Vlade RH u Proračunu Hrvatskih cesta. Ukupna vrijednost radova na obnovi nadvožnjaka iznosit će oko 16 milijuna kuna, od čega na Grad Čakovec otpada 5 milijuna kuna.

Strpljenje i oprez u prometu

Iz Grada Čakovca apeliraju na sudionike u prometu da budu strpljivi jer se očekuje stvaranje povremenih većih gužvi naročito ujutro te u poslijepodnevnim satima kada većina ljudi putuje na posao ili s posla. Prometnom signalizacijom označeni su obilazni pravci pa se isto mole svi sudionici u prometu da poštuju novu privremenu signalizaciju kako bi se očekivane gužve svele na minimum. 

 

Ostavi komentar