ŠTRIGOVSKE NOĆI: Vatra, Jasmin Stavros i klapa Kampanel glavne zvijezde!

Štrigovske noći 2019. održat će se 32. godinu zaredom s dosad najbogatijim programom. Tijekom godina program je postajao raznovrsniji i kvalitetniji što je rezultiralo s povećanjem posjećenosti samog događanja. Sa sigurnošću se može reći kako svatko može pronaći nešto za sebe jer su programom obuhvaćena kulturna, sportska, tradicijska i glazbena događanja.

Prirodna baština predstavlja se u dijelu događanja koje se odvija na vidikovcu Mađerkin breg te u „Zmajevom vrtu“ u Železnoj Gori, dok se kulturna baština uključuje u gotovo cjelokupno događanje, od umjetnosti do tradicije i etno izričaja. Crkva sv. Jeronima sve se više uključuje u sva događanja u destinaciji, posebice u „Štrigovske noći“ pošto se upravo u crkvi održavaju koncerti i izložbe kako bi se što veći broj turista upoznao s značajem sv. Jeronima za ovo područje.

Koncert u Zmajevom vrtu

U Zmajevom vrtu u Železnoj Gori u nedjelju, 30. lipnja, obitelj Valkaj ugostit će međimursku opernu divu, sopranisticu Evelin Novak i baritona Bernharda Hanskyja uz pratnju Zagrebačkih solista u sklopu 9. umjetničke kolonije Štrigova. Gost koncerta bit će Dora Dučakijević, a umjetnički voditelj Sreten Krstić. Ulaz je besplatan, a organizatori poručuju da sa sobom ponesete jastuk za sjedenje na travi. U slučaju lošeg vremena koncert će se održati u dvorani OŠ Štrigova.

– Čast mi je predstaviti nastup Evelin Novak u našem vrtu. Organizacija koncerta trajala je dvije dobre godine jer je naprosto rasprodana pet godina unaprijed. Parking će biti moguć na tri mjesta, na parkiralištu u Železnoj Gori, na našem novo uređenom parkingu kod skretanja za Sveti Urban te kod vinarije Belović, naglasio je Kristijan Valkaj.

Koncerti u crkvi sv. Jeronimu i likovne izložbe

U crkvi sv. Jeronima, 5. srpnja, održava se koncert Dua MM s početkom u 19 sati. Nastupit će Eva Mach na violini i Marko Mihajlović na udaraljkama. U subotu, 6. srpnja, moći ćete razgledtai izložbu radova Željka Mucko sakralni motivi, dok u 19:00 počinje koncert ansambla Barocco. U nedjelju, u 18:00 održat će se izložba radova željko Mucko radovi na papiru u Državnom arhivu u Štrigovi s početkom u 18:00. U crkvi sv. Jeronima u 19:00 održat će se koncert na kojem će na orguljama nastupati Ante Knešaurek i Pavao Mašić. Svečanost zatvaranja kolinije održat će se na terasi kavane Kult u Štrigovi s početkom u 20:30 uz koncert Hot kluba Zagreb.

Svečana sjednica Općine Štrigova održat će se u tvornici „NDK“ (bivša „Tiara“) u petak, 19. srpnja 2019. godine, u 18:00.  Na Mađerkinom bregu u 16:00 zakazan je susret avio modelara, a od 18:00 štrigovski roštilj. U 21:00 slijedi paljenje svjetala na vidikovcu, a u 22:00 koncert grupe „Vatra“. U slučaju lošeg vremena, program će se održati na igralištu iza Državnog arhiva za Međimurje u Štrigovi.

U subotu, 20. srpnja, u  19:00 sati na na igralištu iza Državnog arhiva za Međimurje u Štrigovi bit će održan koncert Jasmina Stavrosa. Nedelja, 21. srpnja, je rezervirana za popodne tradicije i zanata. Na igralištu iza Državnog arhiva za Međimurje od 15:00 održava se Štrigovski grunt,a od 16:00 Seoske igre. U 21:00 zakazan je koncert klape „Kampanel“. U ponedjeljak 22. srpnja, održava se Magdalensko proštenje sa svečanom misom u 11:00.

Ostavi komentar