16.1 C
Čakovec
Srijeda, 28 veljače, 2024

Štrigova: Poticaje za uređenje nekretnina dobilo 20 mještana

U Domu kulture u Štrigovi danas, 14. ožujka, održano je potpisivanje ugovora temeljem javnog poziva za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina na području Općine Štrigova za 2022. godinu u sklopu Mjera za ostanak mladih u općini Štrigova.

Ove je godine odobreno 20 poticaja u iznosima od 3.981,68 i 1.990,84 eura. Ukupan iznos poticaja koji će se iz općinskog proračuna dodijeliti mladima iznosi 63.706,90 eura.

Za mene je ovo jedan od najsvečanijih događaja u našoj općini. I to je ono kada kažu koji je smisao postojanja općine, ovaj događaj to potvrđuje. Čestitam vam što se odabrali našu općinu za suživot. Ima još jedan događaj koji je isto važan u našoj općini, i nadam se da ćemo se sresti i tada, a to je onda kada darujemo najmanje, rekla je prisutnima uvodno tajnica Mirjana Gregur-Sever.

Inače, Općina Štrigova je od početka 2019. pa zaključno s 2022. godinom za tu namjenu izdvojila 1.875,000 kuna, odnosno 248.855 eura. Do sada je u ovu mjeru uključeno oko 80-tak obitelji.

– Već je dosta vremena prošlo otkako smo osmislili paket mjera, koji pojedinačno možda ne znače puno, ali kada smo ih stavili sve zajedno za jednu mladu obitelj itekako znače. Govorimo o 3, 5 i 7 tisuća kuna za novorođenče, pa o sufinanciranju boravka u vrtiću i jaslicama, zatim besplatne obroke u osnovnim školama, kao i prijevoz i stipendije, naglasio je načelnik Stanislav Rebernik.

Na kraju tu su ove stambene mjere za građenje kuće, preuređenje kuće ili kupnju stana, kao i zadnja mjera koja se trenutno odrađuje. Preko benzinske traju, naime, radovi na kreiranju puta s oborinskom odvodnjom što je uvjet za otvoranje stambene zone za mlade obitelji, dodao je načelnik Rebernik te najavio i gradnju općinskog vrtića iza novog Doma kulture.

Potpisivanju ugovora nazočili su i Blaženka Heric, predsjednica Općinskog vijeća Štrigova i predsjednica povjerenstva za dodjelu poticaja te Damir Kovačić, član povjerenstva za dodjelu navedenih poticaja.

Foto: Sanja Heric

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE