Štrigova ostala bez 100 tisuća kuna od INA-e

Štrigova

INA je u ljeto 2016. započela s proizvodnjom plina na dva eksploatacijska plinska polja, Vučkovec i Zebanec. Općine Štrigova, Sveti Martin na Muri i Selnica dobivaju mjesečnu plinsku rentu ovisno o tome koliki im je udio u plinskom polju, no ta plinska renta smanjuje se od prošle godine, kako saznajemo u navedenim općinama. 

Prihodi od plinske rente koji su bili značajni za razvoj općine bitno se smanjuju svakog mjeseca, jer se jedna od tri bušotine na našem području neplanirano zatvorila nakon svega dvije godine rada. To znači da ćemo na rashodovnoj strani nužno trebati smanjivati troškove, kazao nam je načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik.  

Iz Općine Štrigova saznajemo da prihod od plinske rente bilježi smanjenje već početkom 2019. godine. Tako je u veljači 2019. godine plinska renta, odnosno naknada za pridobivenu količinu energetskih mineralnih sirovina za plin iznosila 330.396,10 kuna, a ove godine u ožujku 227.429,91 kuna. To je smanjenje za ukupno 102.966 kuna u jednoj godini. 

Zašto je došlo do manjka prihoda pročitajte u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koje od četvrtka, 30. travnja, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja. 

Ostavi komentar