STRELIČARSTVO: Održan turnir u Jalžabetu. Sudjelovao i klub Katarina Zrinski Čakovec

Jalžabet 2019.
Članovi kluba Katarina Zrinski Čakovec na natjecanju u Jalžabetu

Streličarski klub Navaho iz Jalžabeta bio je domaćin streličarskog turnira koji se puca u najzahtjevnijoj disciplini FITA, gdje se mete nalaze na 90, 70, 50 i 30 metara i puca se devet sati. S obzirom na to da je vrijeme bilo sunčano i jako vruće, streličari su morali uložiti maksimalni napor kako bi izdržali otpucati turnir do kraja.

Nešto više od šezdeset natjecatelja iz svih klubova Hrvatske borilo se s daljinama i vrućinom čitavi dan a iz  kluba Katarina Zrinski Čakovec izuzetno dobro su pucali kadeti koji su uspjeli postaviti i državne rekorde.

Ian Paska je u kategoriji kadeta i stilu instinktivni luk uspio postaviti čak pet novih državnih rekorda. Na sve četiri daljine i ukupni rezultat turnira od 1106 krugova što će još dosta vremena ostati rekord, a ujedno je Ian osvojio i zlatnu medalju. U stilu goli luk isto je bio raspoložen Jan Miljan među kadetima pa je i on postavio četiri državna rekorda, nije uspio samo na 50 metara, a također je osvojio i zlatnu medalju.

Među seniorkama Mija Mance je zauzela četvrto mjesto. U stilu olimpijski luk među seniorima Karlo Cilar je zauzeo četvrto mjesto uz dosta tehničkih problema na opremi, dok je Tihomir Miljan uspio otpucati ravnih 1000 krugova i tako osvojiti značku FITA za doseg rezultata od 1000 krugova na više. Karlo je osvojio značku za 1100 krugova.

Ove nedjelje 7. srpnja streličarski klub Prelog organizira tradicionalni streličarski turnir Zlatna strijela Preloga koji će se od ove godine održavati u spomen na našeg dragog i na žalost puno prerano preminulog streličara Draška Mihinjača , pa će tako ovaj turnir u buduće nositi naziv „Draško Mihinjač – zlatna strijela Preloga“. Turnir će se održati na igralištu NK Otok u Otoku kraj Preloga s početkom u 10 sati.

Ostavi komentar