Štrajk u četvrtak u međimurskim školama: Evo koje su škole objavile da nema nastave

Kako smo ranije izvijestili, postupak mirenja između Vlade i školskih sindikata nastavljen je danas, no sastanak je završio neuspješno pa učitelji i profesori sutra stupaju u štrajk. Školski sindikati zahtijevaju povećanje koeficijenta od 6,11 posto, a štrajkat će, najavili su ranije, dok se ne ispune njihovi zahtjevi.

S obzirom da su u mirenju sudjelovala sva tri sindikata: Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske (NSZSSH), Sindikata hrvatskih učitelja (SHU) i Preporod, očekuju se da u Međimurskoj županiji u četvrtak neće biti nastave u svim osnovnim i srednjim školama. Potvrdu o neodržavanju nastave u međimurskim školama očekujemo i od naših sindikalista.

Informacije o održavanju sutrašnje nastave potražili smo kod Blaženke Novak pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije. Poručila je kako će škole načelno biti u štrajku, ali nije točno definirala o kojima se radi.

– Mogu samo savjetovati roditeljima da prate mrežne stranice svojih škola na kojima će biti napisane sve informacije vezane uz sutrašnje održavanje nastave.

Tako su za sad obavijesti na svoje stranice stavile Osnovna škola Prelog i Osnovna škola Petar Zrinski Šenkovec.

– Dragi roditelji i učenici, sutra u četvrtak 10.10.2019. godine članovi sindikata Preporod sudjelovati će u štrajku školskih sindikata koji će početi u osnovnoškolskim ustanovama u 8:00 sati. Stoga se nastava neće odvijati po rasporedu za taj dan. Za sve učenike koji će ipak doći u školu organizirati će se prihvat i dežurstvo. Za sve ostale daljnje informacije pratite vijesti ali i našu Web i Facebook stranicu, poručuju iz OŠ Prelog.

–  Poštovani učenici i roditelji! Sutra, 10. listopada 2019. održat će se ŠTRAJK u svim školama RH te nastava neće biti organizirana. Sve ostale informacije pratite na webu i fejsu škole tokom dana, napisao je na stranicama škole ravnatelj Vladimir Novak. 

Na III. Osnovnoj školi u Čakovcu stavljen je plakat o štrajku, a neslužbeno doznajemo da u toj školi neće biti nastave ni u petak.

Škole koje su stavile obavijest o štrajku su Sveti Juraj na Bregu, te Sveti Martin na Muri.

– S obzirom na ODRŽAVANJE ŠTRAJKA djelatnika Škole, u četvrtak 10.10.2019. NEMA UOBIČAJENE REDOVITE NASTAVE I UČENICI NISU DUŽNI DOĆI NA NASTAVU!

Nastava i boravak učenika u OŠ Sveti Martin na Muri, za one koji dođu u školu, bit će organizirana po posebnom rasporedu i aktivnostima. Okupljanje u školi je od 8:30 sati, odlazak na misu u 11:00 sati povodom Dana kruha, a poslije učenici mogu biti u školi do 13:00 sati, odnosno do 1. odvoza autobusa. Odgađa se održavanje štanda s krušnim proizvodima, a svakako zahvaljujemo svim roditeljima i ukućanima koji su već pripremili proizvode za potrebe štanda!

Za učenike koji dolaze u školu, autobusi voze prema sljedećem rasporedu – jutarnji redoviti dovoz i odvoz kućama u 13:00 sati. U školi će biti osigurana užina za učenike koji dođu na nastavu.

Pozivamo da za daljnje obavijesti vezane uz štrajk pratite naše mrežne i facebook stranice, napisali su na stranicama OŠ Sveti Martin na Muri.

Roditelji i djeca su zbunjeni zbog konfuznih informacija koje dolaze iz škola, jer neki nastavnici daju informacije da nastave nema niti u petak, drugi govore da nema sutra, te da prate stranice škola.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE