Ž. Mišević: Ne iscrpljujte se tražeći krivca te čekanju boljih vremena koja nam moraju drugi osigurati

Živko Mišević
Živko Mišević

Strah je najveći od nepoznatog, prijetećeg i opasnog po život, a pojačava ga osjećaj percepcija bespomoćnosti. U strahu smo bili najprije jer nije bilo cjepiva, a kad je došlo počeli smo se ga bojati. Gotovo u cijelom svijetu reakcija na krizu bila je panična.

U svakodnevnici bismo svi trebali vidjeti što možemo učiniti da olakšamo sebi i drugima život, a ne se iscrpljivati u stalnom traženju krivaca i čekanja boljih vremena koje nam trebaju omogućiti – drugi, poručuje Živko Mišević, dr. med., spec. psihijatrije, subspec. alkoholizma i drugih ovisnosti u našoj Županijskoj bolnici Čakovec

Učestala su pitanja kako je pandemija utjecala na naše živote, što se promijenilo? Kako ljudi reagiraju i kako podnose ovu krizu? Što je i što će biti s nama? Kakve se posljedice očekuju zbog ove krize na psihičko i tjelesno zdravlje ljudi? Hoće li biti više duševnih i tjelesnih bolesti nakon „ovog svega“?

Sve su to pitanja na koje odgovore donosi Živko Mišević, naš poznati psihijatar i to u aktualnom broju Međimurskih novina u prilogu Zdravlje koji je u prodaji od petka, 18. veljače.

 

 

Ostavi komentar