Stožer odlučio: Nastava započinje 7. rujna u svim osnovnim i srednjim školama osim Srednje škole Prelog

Srednja škola Prelog
Srednja škola Prelog zbog zaražene osobe koronavirusom i djelatnika u samoizolaciji s nastavom će početi kasnije od drugih.

Nova nastavna godina započinje 7. rujna u svim osnovnim i srednjim školama osim Srednje škole Prelog, izvijestio je Stožer Civilne zaštite Međimurske županije.

U nastvku donosimo ostale novodti vezane uz koronavirus na našem području.

U prethodna 24sata (od 11sati 2. rujna do 11 sati 3. rujna jedna je je osoba pozitivna na SARS CoV 2 virus. U tom vremankom razdoblju uzeto je 74 uzorka, 8 nalaza negativno, ostalih 66 je u obradi. Do sada je  ukupno uzeto 4 115 uzorka, a trenutno je aktivnih 25 slučajeva.  

Od 25 aktivnih 1 osoba je iz trećih zemalja na privremenom radu u RH s prebivalištem u Međimurskoj županiji, 3 osobe s nepoznatom epidemiološkom anamnezom, 7 osoba koje su se vratile s vjerskog okupljanja/hodočašća , 4 osobe koje su kontakti potvrđenih slučajeva, 4 osobe koje imaju prebivalište u našoj županiji ali su se zarazile izvan naše Županije, 2 osobe koje su se vratile s ljetovanja te 4 osobe koje su radnici u inozemstvu. U samoizolaciji se nalazi 248 osoba (oboljeli i njihovi kontakti). 

Osobe kojima je određena mjera samoizolacije moraju striktno pridržavati uputa koje su im dane. S obzirom na početak nove nastavne godine Stožer civilne zaštite Međimurske županije obavještava kako će sve osnovne i srednje škole u Međimurskoj županiji organizirati nastavu po modelu „A“ uz sve propisane mjere. Nova nastavna godina započinje u svim školama 7. rujna 2020. osim Srednje škole Prelog, budući je nekolicina nastavnika još u samoizolaciji, a zbog čega će nastava u Srednjoj školi Prelog započeti 14. rujna 2020.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije bez obzira na povoljnu epidemiološku situaciju i mali broj osoba pozitivnih na COVID 19 virus u Međimurskoj županiji i dalje apelira na održavanje osobne higijene i propisane fizičke distance, poglavito kod mlađe populacije pri izvanškolskim aktivnostima.

Najbolja zaštita je poštivanje mjera prevencije te izbjegavanje dodirivanja očiju, nosa i usta, poručili su iz Stožera.

Ostavi komentar